ep archivo   el presidente de la fundacion la caixa isidro faine
CRITERIACAIXA - Archivo

CriteriaCaixa, màxim accionista de Naturgy amb una participació propera al 27% del capital, ha confirmat que “manté converses amb un potencial grup inversor, que ha manifestat estar en contacte amb alguns dels accionistes de referència de Naturgy i interessat a assolir un potencial acord de socis amb Criteria".

  • 23,94€
  • 2,48%

Aquest comunicat, remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), es produeix després de publicar-se aquest dilluns que Criteria està negociant amb Unió dels Emirats Àrabs reemplaçar els fons d'inversió CVC i GIP al capital de Naturgy.

CVC i GIP controlen sengles participacions del 20% des de fa uns quants anys i el seu desig és vendre-les i sortir del capital. Per això, estan negociant amb la petroliera dels Emirats Àrabs Units, Adnoc (i més concretament amb TAQA, la seva filial de renovables i hidrogen verd).

"Les converses de Criteria amb aquest inversor es troben en un estadi preliminar, sense que sigui possible aventurar-ne el resultat", ha explicat l'entitat presidida per Isidre Fainé.

"Criteria no és part en les converses d'aquest tercer amb la resta d'accionistes de Naturgy i per tant no disposa de cap tipus d'informació al respecte. En tot cas, si es concreta algun acord, seria deguda i immediatament comunicat públicament", ha necessari el comunicat.

Sobre les notícies publicades aquesta setmana, Criteria ha indicat que "en relació amb les notícies publicades en diversos mitjans els dies d'ahir i d'avui, es remet a la nota de premsa publicada el dia 2 d'abril de 2024, en què reafirmava el seu compromís com a inversor a llarg termini amb el projecte industrial de Naturgy i reiterava el seu suport explícit al pla de transformació en què està immersa la companyia”.

En aquest context, Criteria ha confirmat que "manté habitualment converses per explorar aliances amb possibles socis que poguessin permetre a Naturgy aprofundir en la seva transformació i accelerar-ne la transició energètica i contribuir a la recomposició del seu accionariat sota diferents fórmules. Aquestes converses s'emmarquen en el citat compromís a llarg termini de Criteria".

Noticias relacionadas

contador