ep archivo   el presidente de la fundacion la caixa isidro faine
CRITERIACAIXA - Archivo

CriteriaCaixa, el hòlding que gestiona el patrimoni empresarial de la Fundació La Caixa, està negociant amb Unió dels Emirats Àrabs reemplaçar els fons d'inversió CVC i GIP al capital de Naturgy.

  • 24,90€
  • -0,16%

Segons informa aquest dilluns La Vanguardia, Criteria, primer accionista de Naturgy amb el 26,7% del capital, vol assegurar i estabilitzar el capital de la companyia, a causa del desig de CVC i GIP de vendre les seves participacions, valorades en uns 8.000 milions d'euros.

Així, Criteria està negociant perquè Emirats Àrabs prengui una participació rellevant en Naturgy, sense descartar el llançament d'una OPA. En qualsevol cas, Criteria es mantindria com a accionista de control i asseguraria l'espanyolitat del grup.

Els fons CVC i GIP desitjaven sortir del capital amb el Projecte Geminis, dissenyat per escindir Naturgy en dues companyies diferents. Tot i això, l'oposició del govern espanyol a aquest projecte, pel caràcter estratègic de l'empresa com a principal subministrador de gas natural, ha fet que aquest projecte sigui endarrerit 'sine die'.

D'aquesta manera, qualsevol canvi rellevant en l'accionariat de Naturgy necessitarà l'aprovació de l'Executiu. Tot i això, la bona relació que manté CriteriaCaixa amb el Govern, i l'últim moviment per elevar la seva presència en Telefónica, anticipen que la futura transacció tindrà un caràcter convingut amb l'Executiu.

Noticias relacionadas

contador