ep archivo   conferencia de analistas de acs de 2024
EUROPA PRESS - Archivo

Criteria Caixa, hòlding que gestiona el patrimoni empresarial de la Fundació 'La Caixa', ha anunciat aquest divendres que ha aconseguit una participació del 9,4% al capital d'ACS després d'invertir-hi un total de 983 milions d'euros.

ACS

  • 39,22€
  • -1,06%

L'operació s'emmarca en la política d'inversió de Criteria Caixa -companyia presidida per Isidre Fainé i el conseller delegat del qual és Ángel Simón-, que "selecciona empreses líders en sectors altament atractius, amb capacitat de creixement i generació de valor", ha reconegut a una nota.

Criteria Caixa es converteix així en el segon accionista més gran d'ACS, només per darrere de Florentino Pérez, i proposarà al seu consell d'administració el nomenament d'Isidre Fainé com a conseller dominical.

El hòlding explica la seva irrupció en la companyia perquè ACS, diu, és "un operador i proveïdor global d'infraestructures, integrat per companyies líders en el desenvolupament, enginyeria, construcció i operació de projectes d'infraestructures essencials, així com de solucions de nova generació".

Remarca que té més de 135.000 treballadors a tot el món, i recorda també que el grup va facturar 35.700 milions d'euros el 2023, exercici que va tancar amb una cartera de projectes que pujava fins als 73.500 milions d'euros.

Criteria Caixa destaca, així mateix, que ACS "ha aconseguit durant els darrers anys un alt nivell de diversificació geogràfica, amb una especial presència en zones de gran potencial de creixement, com Amèrica del Nord, Àsia-Pacífic i Europa", sense oblidar la "diversificació dels seus negocis, amb una exposició significativa a les solucions integrals, que desenvolupen filials com Turner (Amèrica del Nord) i Cimic (Austràlia), on destaquen Abertis i Iridium, principalment".

"Als darrers anys, ACS ha desenvolupat també una nova estructura i focus en nous sectors en creixement, com la tecnologia i digitalització, la transició energètica, la mobilitat sostenible i els minerals crítics", apunta a continuació, i reconeix que aquests sectors són de gran interès per a Criteria Caixa, i això "justifica especialment aquesta decisió d'inversió".

I també esmenta la política de retribució a l'accionista d'ACS, amb un "dividend estable i creixent", previst al nou Pla Estratègic 2024-2026, que "encaixa en l'estratègia de Criteria Caixa de buscar opcions d'inversió amb enfocament de llarg termini que maximitzin la rendibilitat per dividend".

L'operació, indica Criteria Caixa, permet "consolidar el model que al llarg dels anys ha construït un dossier amb participacions accionarials destacades en sectors estratègics de l'economia, com la banca, l'energia, les telecomunicacions o l'aigua, entre d'altres".

Una estratègia, insisteix, que "s'està veient reforçada als últims mesos, amb operacions de pes com l'increment de participació en Telefónica, així com l'entrada al capital d'altres companyies de primer nivell com Colonial i Puig, que ofereixen més exposició a sectors com l'immobiliari i el de moda i bellesa".

L'entrada com a accionista a ACS "contribueix, així mateix, que Criteria Caixa segueixi enfortint l'estructura del patrimoni de la Fundació La Caixa, amb l'objectiu de generar els recursos econòmics necessaris que permetin que la seva acció social segueixi contribuint any rere any a desenvolupament d'una societat que doni més oportunitats als que més ho necessiten", conclou.

Per la seva banda, ACS ha comunicat aquest divendres que ha acordat la cancel·lació anticipada dels dos contractes forward sobre accions pròpies, liquidables exclusivament en metàl·lic per diferències, que afecten actualment un total de 25.431.299 accions pròpies per ser comprades per Criteria Caixa.

Noticias relacionadas

contador