ep asaudi- bin salman consolida su dominio sobre la sucesion en arabia saudi con la detencion de
-/Saudi Press Agency/dpa

Credit Suisse s'ha revaloritzat un 2,85% a la borsa suïssa davant les informacions que indiquen que el príncep hereu d'Aràbia Saudita, Mohammed bin Salman, ultima realitzar una inversió al banc del voltant de 500 milions de dòlars, segons ha revelat The Wall Street Journal.

  • 0,82Fr.
  • 0,00%

Bin Salman estaria interessat en la part de banca d'inversió de Credit Suisse anomenada CS First Boston. Si es confirmés la notícia, l'Aràbia Saudita es convertiria en un dels accionistes més importants del banc. El Banc Nacional saudita, propietat del fons sobirà de la nació un 37%, ja és un dels inversors de l'entitat suïssa. Tot i que ara com ara no se sap si la inversió es duria a terme a títol personal del príncep o a través d'altres vehicles d'inversió del regne.

Un altre inversor que també podria estar interessat és Atlas Merchant Capital, de l'exdirector executiu de Barclays Plc Bob Diamond, segons ha assenyalat el diari nord-americà. Els executius del banc ja han dit que diversos inversors han mostrat el seu interès en la marca Credit Suisse First Boston reeditada sota la direcció de Michael Klein.

La transacció del príncep hereu d'Aràbia Saudita seria una nova demostració dels llaços de Klein amb l'Orient Mitjà. Les connexions han estat una peça clau en els plans de la banca d'inversió i en l'ampliació de capital. De fet, va estar directament involucrat en l'adquisició pel Banc Nacional Saudita d'una participació del 9,9% al prestador suís en problemes.

Credit Suisse també ha anunciat aquest dilluns que ha completat l'emissió de deute nou per 5.000 milions de dòlars i que proporcionarà un pla de finançament actualitzat per al 2023 quan publiqui els seus resultats del quart trimestre, el proper 9 de febrer. Les noves accions començaran a cotitzar el 9 de desembre.

Noticias relacionadas

contador