ep archivo   sede de garanti bbva en turquia 20220425080703
BBVA - Archivo

Un cop conclosa l'OPA de BBVA sobre Garanti (l'entitat presidida per Carlos Torres ha aconseguit el 85,97% del capital del banc turc), toca analitzar quines són les conseqüències de l'operació. Credit Suisse diu que aquesta nova participació "augmentarà materialment la dependència de BBVA dels ingressos de la seva filial turca". En aquest sentit, destaquen la postura "prudent" dels seus economistes respecte a les perspectives sobre Turquia, "que podria portar a la introducció d'una comptabilitat hiperinflacionària tan aviat com el segon trimestre del 2022".

  • 11,04€
  • 1,24%

Turquia aporta el 16% del benefici net de BBVA a l'exercici 2022. "Els nostres economistes han revisat fortament les previsions d'inflació per al país a causa de l'augment dels preus de les matèries primeres, les implicacions adverses per als ingressos de divises relacionats amb el turisme procedent de Rússia i Ucraïna, i la depreciació de la lira", avisen des de Credit Suisse.

Aquest deteriorament de l'escenari macro impulsa un cost elevat dels fons propis del 30% per a la part turca del banc, afegeixen aquests experts. "Una dependència més gran dels beneficis de la filial es tradueix en un elevat cost de fons propis del 15% per al grup", calculen aquests analistes.

Amb tot, Credit Suisse continua apreciant la posició de capital del BBVA i l'excés de capital després de comptabilitzar la recompra de 3.500 milions d'euros i la compra dels minoritaris turcs. "Veiem la ràtio CET1 del banc per a l'exercici 2022 al 12,65%, cosa que deixa a la direcció un matalàs de 65 punts bàsics per sobre d'un objectiu de límit superior del 12%. Una combinació de recompres i dividends en efectiu podria oferir una rendibilitat del 10% a l'exercici 23/24", estima.

CATALITZADORS I RISCOS

Les pujades de l'Euribor a Espanya i una millora "significativa" de les perspectives a Mèxic podrien oferir prou suport a les línies superiors per dispersar les preocupacions al voltant de Turquia, comenten des de Credit Suise. Pel que fa als riscos, un deteriorament de la qualitat dels actius i la persistent incertesa sobre les fluctuacions del tipus de canvi a Turquia podrien ser perjudicials.

Credit Suisse té una recomanació de neutral sobre BBVA, amb un preu objectiu de 5,60 euros.

Noticias relacionadas

contador