ep amancio ortega tancacomprapartla seu damazonseattle per 655 milions
AMANCIO ORTEGA/ EUROPA PRESS - Archivo

El fundador d'Inditex, Amancio Ortega, ultima la compra d'un edifici a Londres per 600 milions de lliures (uns 703 milions d'euros), de manera que segueix reforçant les seves inversions immobiliàries a través de la seva signatura d'inversió Pontegadea Immobiliària, segons han confirmat a Europa Press en fonts coneixedores de la transacció.

L'edifici, conegut com The Post Building i situat al centre de Londres, acull la seu de la consultora McKinsey, segons avança Expansión. L'operació de compra es tancarà durant les pròximes hores o dies, d'acord amb les mateixes fonts.

La compra d'aquest nou edifici s'uneix a l'adquisició per part de Pontegadea Immobiliària de dos edificis d'oficines a Seattle (Estats Units) anunciada el passat mes de novembre per 415 milions de dòlars (uns 375 milions d'euros) que alberguen les oficines de Facebook.

El fundador d'Inditex inverteix part dels dividends que rep de la companyia tèxtil en el sector immobiliari a través de la seva companyia d'inversió Pontegadea Immobiliària. Ortega posseeix la major immobiliària espanyola, centrada en la compravenda i lloguer de grans edificis, amb una cartera d'actius immobiliaris integrada fonamentalment per edificis d'oficines, no residencials, situats al centre de grans ciutats a Espanya, Regne Unit, Estats Units i Àsia.

De fet, Ortega va tancar el 2018 amb una cartera immobiliària valorada en 9.767 milions d'euros, xifra que suposa un increment de l'11,5% respecte a l'exercici anterior, agrupada en la seva societat Pontegadea Inversions, que compta amb un patrimoni net de 23.493 milions d'euros, superior als 21.006 milions d'euros d'un any abans.

Al tancament de l'exercici 2018, Pontegadea Inversions comptabilitzava actius de diversa índole per valor de 31.762 milions d'euros, xifra que suposa un increment del 9,4% respecte als 29.028 milions d'euros anotats el 2017.

La societat patrimonial d'Ortega, que es manté com la primera fortuna d'Espanya, amb un capital de més de 63.000 milions d'euros, va registrar un benefici atribuït de 1.817 milions d'euros el 2018, un 23% més que durant l'exercici anterior, que va tancar amb uns guanys de 1.475 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador