credit-suisse-a-suivre-en-europe
0,82Fr.
  • 0,82Fr.
  • 0,00%

Credit Suisse més que ha duplicat el seu benefici net del tercer trimestre fins als 881 milions de francs suïssos, gràcies a l'augment dels ingressos en el seu negoci insígnia de gestió de patrimoni i operativa a mercats, segons ha informat el banc suís. Així mateix, també ha notificat guanys de l'operació de venda de la seva plataforma de fons InvestLab a Allfunds Group.

L'augment de 108% en el benefici net ha col·locat aquesta xifra per sobre de les expectatives en el pronòstic de consens del banc de 751 milions de francs. L'entitat va obtenir uns ingressos de 327 milions de francs en combinar InvestLab amb el proveïdor de solucions de fons amb seu a Espanya Allfunds Group. En descomptar la transferència, els ingressos abans d'impostos van augmentar un 21%.

"Hem continuat, en un entorn desafiant, hem augmentat les nostres franquícies de gestió de patrimoni, hem incrementat els nostres ingressos i hem reunit nous actius nets rècord de 72.000 milions de francs suïssos en tot el Grup fins a la data", va declarar el president executiu Tidjane Thiam en un comunicat recollit per Reuters.

El segon banc més gran de Suïssa va dir que esperava que els desafiaments geopolítics, particularment la disputa comercial entre els Estats Units i la Xina i el Brexit, conduïssin a decisions d'inversió i despesa de capital més cauteloses el 2020 i 2021, però també va avançar que les perspectives a llarg termini seguien sent atractives en la gestió de la riquesa.

El seu retorn sobre el capital tangible, una mètrica clau de rendibilitat, es va situar al 9%. El grup apunta a aconseguir un retorn del 10-11% aquest any, però el juliol va emfatitzar que això representava més una ambició que un objectiu, basat en ingressos fixos i, per tant, vinculat a les condicions del mercat.

contador