ep archivo   iag realiza un pedido de aviones para ba
AVIÓN B777-9 - Archivo

Credit Suisse reitera el consell de sobreponderar IAG amb un preu objectiu de 228 penics, xifra que implica un potencial del 16% des dels nivells actuals de cotització al Regne Unit (197 penics). La companyia confia en la recuperació dels vols internacionals, i precisament és aquesta una de les raons que el porta a apostar pel hőolding d'aerolínies.

IAG

  • 2,05€
  • -0,39%

"La demanda europea (de vols) es recupera (...). Les aerolínies nord-americanes esperen una millora important dels vols de llarg recorregut, a les rutes europees en particular, ja que els competidors de baix cost han abandonat el mercat", explica.

United Airlines, l'aerolínia nord-americana amb seu a Chicago, preveu que el trànsit corporatiu es recuperi del tot amb el temps basant-se en els comentaris dels seus clients. "Això és un bon auguri per a les perspectives de recuperació de la rendibilitat d'IAG a les rutes de llarga distància", afirma Credit Suisse.

MÉS COMPETITIVA GRÀCIES A LA REESTRUCTURACIÓ

Aquests experts es refereixen també al procés de reestructuració d'IAG. Esperen que aquest faci que la companyia sigui "encara més competitiva" un cop superada la pandèmia, al mateix temps subratllen que les millores en la productivitat laboral "són crucials" per a totes les companyies aèries de la xarxa europea.

"Seguim esperant que IAG lideri el sector pel que fa a la reestructuració de la seva base de costos mentre els seus competidors lluiten per fer-ho, donant lloc a un model de negoci més competitiu un cop superada la pandèmia", apunten. "Els estalvis en productivitat laboral de British Airways superen els dels seus parells en termes de velocitat i ambició", precisen.

IAG ha començat aquest dimecres rebotant, però ha desinflat i ha tancat amb una pujada del 0,18% després de la patacada del 7% de la passada jornada. Des de CMC Markets expliquen que els últims descensos en els índexs s'han acarnissat amb les aerolínies i que, en particular, s'han vist més afectades les més exposades a viatges internacionals, com IAG. "És evident que, encara que els viatges nacionals podrien experimentar algun tipus de recuperació, és probable que els viatges de llarga distància triguin molt més en tornar a la normalitat", adverteix el seu director d'anàlisi, Michael Hewson, molt menys optimista que Credit Suisse.

Noticias relacionadas

contador