ep fachada de la sede de la multinacional espanola telefonica situada en la ronda de la comunicacion
Ricardo Rubio - Europa Press

Credit Suisse ha elevat el preu objectiu de Telefónica, fins als 4,20 euros per acció des dels 4,10 euros previs, alhora que mantenen el consell de neutral. Els analistes, a més, incrementen la previsió d'ingressos per a l'any 2022-2023 un 1%.

  • 4,21€
  • -0,99%

"L'impuls comercial a curt termini és fort, però el negoci històricament està per sobre dels índexs dels seus parells pel que fa a sensibilitat econòmica", assenyalen en un informe recent. "Telefònica Espanya ha vist un canvi en l'impuls comercial després del llançament del MiMovistar, però encara no és clar com s'exercirà la unitat en una economia més feble", afegeixen.

Destaquen que en les tres recessions anteriors durant els últims 15 anys, l'EBITDA de Telefónica España va caure un 5-11%, "encara que també hi va haver altres factors en joc, per exemple, la fusió el 2012". Telefónica "té venciments molt llargs i una proporció més gran de deute fix, però el refinançament podria augmentar amb el temps els costos del deute", diuen.

Entre els riscos, Credit Suisse apunta a la continuïtat de la competència a Espanya i al pitjor entorn macroeconòmic. A més, a això se suma la potencial aprovació de l'operació Orange/MásMóvil al segon semestre del 2023.

Per contra, entre els punts forts esmenten que els subscriptors de TV d'Espanya es van tornar positius després de vuit trimestres consecutius d'addicions netes negatives.

Noticias relacionadas

contador