ep edificio de la sede de santander
Isabel Infantes - Europa Press

Credit Suisse s'ha sumat a altres entitats internacionals que han mostrat el seu optimisme sobre els bancs espanyols en les últimes jornades, a causa de la baixa exposició a la guerra a Ucraïna i a l'escenari alcista per als tipus d'interès, per l'elevada inflació a la zona euro.

  • 4,84€
  • -0,74%
  • 5,05€
  • 1,34%

Els dos bancs espanyols favorits de l'entitat suïssa són Santander i CaixaBank, als quals ha elevat la recomanació i el preu objectiu. En el cas del banc càntabre, ha millorat el consell fins a sobreponderar des de neutral; i el preu objectiu fins a 4 euros per acció des de 3,30 euros.

En el cas de CaixaBank, també han millorat el consell fins a sobreponderar des de neutral; i n'han elevat un 50% la valoració, fins als 3,90 euros des de 2,60 euros per títol.

Segons aquests experts, Santander i BBVA són els "grans beneficiaris de l'apreciació" de les divises llatinoamericanes. Sobretot Santander, per la seva exposició al real brasiler i també per la seva presència a mercats desenvolupats on els tipus d'interès ja estan pujant, com els EUA i el Regne Unit.

Sobre Santander, reconeixen que anteriorment eren cauts sobre la seva dependència del Brasil, però l'apreciació del real ha canviat la seva perspectiva, ja que una pujada del 10% de la divisa brasilera augmentaria un 3% la previsió de guanys per al 2022.

En el cas de CaixaBank, consideren que és l'entitat més beneficiada a Espanya per la previsió que els tipus d'interès pugin a la zona euro, com ja anticipa l'evolució de l'Euribor, que encara cotitza en negatiu, però ja està a nivells del -0,1%.

"Esperem un canvi en la política monetària del BCE i incorporem tres properes pujades de tipus, a partir del desembre, per a un augment total de 75 punts bàsics", expliquen aquests analistes. En aquest sentit, CaixaBank serà un dels grans beneficiats si es produeix aquest escenari, encara que no tindrà un impacte destacat al compte de resultats fins al 2024.

L'optimisme de Credit Suisse se suma al d'altres grans entitats internacionals els últims dies, com el mostrat per Goldman Sachs, Barclays i Deutsche Bank.

Noticias relacionadas

contador