ep ana botin persidentasantanderde universia
JAVIER VAZQUEZ

Banc Santander comença malament la setmana. L'entitat presidida per Ana Botín ha caigut un 2,05% fins als 4,47 euros. Una de les raons d'aquesta caiguda és que Kepler ha ficat una tisorada a Santander. El banc alemany n’ha retallat el preu objectiu gairebé un 20% fins als 3,9 euros, de manera que no li veu potencial.

  • 4,75€
  • -0,66%

A més, Kepler ha rebaixat la seva recomanació des de 'mantenir' fins a 'reduir'. La companyia considera que Banc Santander té "un capital ajustat" per fer front als litigis provinents de l'adquisició de Banc Popular. A l'informe assenyalen que l'adquisició de Popular no millorarà el valor de Santander.

Kepler és un dels analistes més durs amb Santander, de fet, el seu nou preu objectiu està un 18% per sota de la seva cotització actual, que ronda als 4,5 euros, a més de ser el segon preu més baix del consens d'analistes que la segueix en borsa. Només Berenberg fixa un preu d'entrada menor, 3,70 euros.

Segons la companyia alemanya la clau per invertir en Santander és respondre a la pregunta de si l'adquisició de Popular millorarà el valor de l'entitat. Recorden que la compra, el 7 de juny de 2017, de Popular va ser la primera adquisició rellevant realitzada per l'equip gestor, que es va fer càrrec del banc el 2014, "i molt probablement no l'última".

A més, apunten que el capital de Santander és ajustat i "qualsevol adquisició addicional" requerirà un augment de capital. Per això apunten que "això podria ser més dilutiu que, per exemple, reinvertir l'excés de capital, que actualment es remunera a nivells zero". Si els tipus romanen baixos per molt temps o hi ha una crisi a gran escala, seran necessàries fusions i adquisicions per al creixement del benefici per acció.

Segons assenyala l'informe, prendre el control d'Allianz Popular podria costar a Santander entre 500 i 2.000 milions d'euros, però matisa que "hi ha incertesa sobre el cost potencial del litigi després de pagar als inversors minoristes". Els analistes de Kepler estimen un ROI de la transacció de menys del 4% i assenyalen que l'alternativa "no fer res i obtenir participació de forma orgànica era una millor opció".

Noticias relacionadas

contador