ep jose maria alvarez-pallete presidente ejecutivo de telefonica 20200417170804
TELEFÓNICA - Archivo

S'acosta l'hora de la veritat per a les telecos europees. El sector ha perdut un 11% enguany i les companyies confessaran durant les pròximes setmanes els seus resultats del segon trimestre, que s'espera que siguin força pitjors que els del primer, per l'ineludible impacte del coronavirus sobre els seus comptes.

  • 4,09€
  • 0,00%

Aquest 11% empal·lideix davant el 34% que ha perdut Telefònica en el que portem de 2020. "És molt més feble", assenyala l'analista de Bolsamanía, J.M. Rodríguez.

"Aquest sector ha rebotat des dels mínims de març un 31%", recorda Rodríguez. Davant aquest panorama, la seva particular aposta és Deutsche Telekom, que rebota un 42% des dels seus mínims registrats al tercer mes de l'any i puja un 3% enguany, malgrat la crisi. "Està desplegant un moviment lateral que, en principi, seria de continuïtat de tendència", afegeix.

"Un altre valor molt interessant era MásMóvil, per l'OPA, però aquí ja està tot dat i beneït", lamenta Rodríguez. "Els màxims aconseguits després de la notícia de l'opa es van marcar en 23,38 euros, perquè el mercat descomptava una contraopa, una nova oferta sobre la cotitzada. Però a mesura que ha anat passant el temps, el preu s'ha anat desinflant, donant a entendre que la possibilitat d'una nova oferta s'allunya més i més", apuntava a la seva última anàlisi tècnica sobre aquest valor.

LES TELECOS VEUEN "EL GOT MIG BUIT"

Credit Suisse se suma al corrent d'evitar Telefónica costi el que costi. La casa d'anàlisi suïssa acaba de rebaixar la recomanació dels de Pallete a 'neutral' i creu que no sortirà reforçada de la crisi del coronavirus. Com a molt, li preveu un recorregut alcista del 20% durant els 12 pròxims mesos.

“Les telecos europees veuran al segon trimestre el got mig buit”, auguren per la seva part els experts de Citi. “Després d'uns resultats molt forts el primer trimestre, la majoria d'elles reiterant les seves previsions en aquells dies, ara estan exposades al fet que qualsevol senyal de feblesa no sigui ben digerida pels inversors”, apunten des de l'entitat nord-americana.

“Anticipem que els seus fonamentals segueixin pressionats durant el segon trimestre, però que iniciïn la seva recuperació de cara a la segona meitat de l'any”, indica Citi al seu informe. “Per a finals d'any, creiem de debò que aconseguiran el progrés suficient per obligar-nos a repensar les qualificacions”, conclou el banc d'inversió.

Noticias relacionadas

contador