commerzbank-baisse-moindre-que-prevu-des-profits-le-titre-monte

Els problemes per Commerzbank continuen. Després que fa una setmana anunciés que acomiadarà milers de treballadors i tancarà una cinquena part de les seves sucursals, el banc alemany diu ara que rebaixa les seves perspectives d'ingressos per a aquest any.

"Durant el transcurs de 2019, l'entorn del mercat ha seguit debilitant-se encara més. Això ha estat particularment evident en el negoci dels clients corporatius. Per tant, el banc ja no espera un augment en els ingressos subjacents per 2019", escriu l'entitat en un comunicat.

El pla de reestructuració inclou l'acomiadament de 4.300 treballadors i el tancament de 200 oficines a Alemanya

Commerzbank està revisant la seva estratègia després que l'intent de fusionar-se amb Deutsche Bank fracassés. En aquest pla de reestructuració s'inclou l'acomiadament de 4.300 treballadors, als quals es poden sumar altres 2.000 llocs de treball d'"àrees estratègiques", i el tancament de 200 oficines a Alemanya.

L'entitat assegura que el procés implicarà una despesa total de 1.600 milions d'euros, dels quals 750 milions es destinaran a inversions en digitalització, infraestructura de telecomunicacions i creixement. Els altres 850 milions d'euros seran un cost associat als acomiadaments i al tancament d'oficines.

Aquest dijous, el director financer de Commerzbank, Stephan Engels, ha assegurat durant una entrevista a Bloomberg que, a més, els guanys de 2020 dependran de la revisió de costos. Durant els últims anys, l'entitat alemanya ha hagut de fer front a deutes incontrolables, multes i condicions comercials adverses.

Noticias relacionadas

contador