commerzbank-baisse-moindre-que-prevu-des-profits-le-titre-monte 20190704092610
14,11€
  • 0,05€
  • 0,36%

El benefici net de Commerzbank durant el primer semestre de l'any es va reduir un 26,6% en comparació amb els guanys de l'entitat en la primera meitat de l'any passat, fins als 391 milions d'euros. L'entitat ha anunciat que treballa en un nou pla estratègic "ambiciós" per 2019 i avisa de la dificultat per complir els seus objectius. Les seves accions es deixen més d'un 4% durant la sessió d'aquest dimecres.

La xifra de negoci del segon major prestador d'Alemanya va disminuir entre gener i juny un 2,5% interanual, fins als 4.285 milions d'euros, tot i incrementar un 9,5% els ingressos per interessos nets, fins als 2.505 milions gràcies a la suma de 232.000 nous clients particulars i 11.400 empreses a Alemanya, mentre que els ingressos per comissions van caure un 3,7%, fins als 1.507 milions.

Durant el segon trimestre, el benefici net es va situar als 271 milions d'euros, davant els 272 milions del mateix període de l'any anterior, encara que la xifra és més gran que l'esperada pels analistes. L'escàs canvi en els guanys respecte al passat exercici es deu als baixos impostos, però el banc alemany ha dit que el seu objectiu d'un lleuger augment en els guanys nets de tot l'any s'ha tornat "significativament més ambiciós a causa del desenvolupament dels guanys durant la primera meitat de l'any, el notable empitjorament de la situació macroeconòmica i el situació geopolítica cada vegada més incerta".

El nou pla estratègic en què treballa l'entitat es presentarà més endavant aquest any després que les converses per fusionar-se amb Deutsche Bank se suspenguessin l'abril. Precisament aquest fracàs en les converses amb l'entitat alemanya va plantejar dubtes sobre el futur de Commerzbank com a banc independent i alguns bancs estrangers havien expressat el seu interès a assumir el control.

És més, a principis d'aquest any, el CEO va abandonar la majoria dels objectius financers del banc per al 2020 i ha assenyalat que segueix obert a les fusions. "Continuem en el nostre camí de creixement i estem fent progressos significatius", afirma el director executiu de Commerzbank, Martin Zielke. Afegeix que, "malgrat tots els èxits que hem aconseguit, els desafiaments continuen augmentant per a la indústria i per a nosaltres", cosa que "podria requerir més inversions. I això és exactament el que estem examinant i avaluant en el nostre procés d'estratègia actual".

Durant el segon trimestre, els ingressos van caure a 2.129 milions d'euros, més baixos dels esperats i dels 2.178 milions de l'any anterior. Suposa, a més, el quart trimestre consecutiu amb caiguda d'ingressos, com a conseqüència de les tensions comercials globals, que van colpejar la unitat clau de clients corporatius en particular. Tot i això, el banc manté el seu pronòstic que els ingressos subjacents seran més alts el 2019 que el 2018.

contador