• L'acord prohibeix a qualsevol de les dues empreses signar un contracte sense l'autorització de l'altra
  • Comcast puja més d'un 0,5% i Charter cau un 2% a Wall Street
New York Stock Exchange, markets, traders, USA, stocks, shares, Wall Street. Photo: Pete Bellis

Comcast i Charter Communication s'ha unit per entrar en el negoci de telefonia mòbil. Aquesta unió té com a objectiu reduir els costos d'entrar en aquest sector. L'acord prohibeix a qualsevol de les dues empreses signar un contracte sense l'autorització de l'altra.

  • 260,58$
  • 2,34%
  • 38,81$
  • 0,61%

El moviment per part de les companyies de cable està dirigit a retallar el cost i el temps que es necessita per construir un negoci de telefonia mòbil pel seu compte. Sota els termes de la nova associació, Comcast i Charter compartiran tecnologia i negociaran conjuntament amb els proveïdors com Samsung Electronics (SSNLF) per als telèfons, tal com informa The Wall Street Journal. Les companyies planegen mantenir els seus aparadors sense fils orientats als consumidors i els seus plans mòbils per separat.

Comcast i Charter veuen el servei de telefonia sense fils com una manera de crear un nou producte per crear més usuaris i mantenir els clients existents

"S'espera que les eficiències creades proporcionin més opcions, productes innovadors i preus competitius per als clients en cadascuna de les seves respectives empremtes", han assenyalat les companyies en un comunicat. "A més, les companyies han acordat treballar junts només pel que fa als operadors de xarxes mòbils nacionals, a través de possibles acords comercials, incloent-hi els OMV i altres transaccions d'importància a la indústria sense fil, per un període d'un any", han afegit.

Segons The Wall Street Journal, el llaç entre Comcast i Charter provoca especulacions sobre si els dos podrien anar darrere de T-Mobile o Sprint (S). El mercat de telefonia mòbil als EUA està ja saturat, de manera que els quatre proveïdors de serveis podrien entrar en un mercat agressiu. Així que Comcast i Charter veuen el servei de telefonia sense fils com una manera de crear un nou producte per crear més usuaris i mantenir els clients existents. En ser capaç d'oferir televisió per cable, Internet a la llar, servei de telefonia fixa i serveis mòbils en un sol lloc, les empreses pensen que els clients canviaran de companyia, com ha informat The Wall Street Journal.

Comcast i Charter estan utilitzant un vell acord amb Verizon Communications que els permet revendre ones de ràdio de Verizon perquè puguin proporcionar serveis sense fil als clients. The Wall Street Journal informa que el servei mòbil de Comcast podria estar disponible a finals de maig.

Les accions de Comcast pugen un 0,5% fins als 39,2 dòlars, per la seva banda, les de Charter Communications es deixen un 2% fins als 328 dòlars. La capitalització borsària de Comcast és de 189.420 milions de dòlars. D'altra banda, la capitalització borsària de Chater és de 90.260 milions de dòlars.

Noticias relacionadas

contador