ep el presidente de colonial juan jose bruguera y el consejero delegado pere vinolas en la junta de
EUROPA PRESS - Archivo

Colonial ha decidit ajornar el 40% de la inversió total de 150 milions que tenia previst executar enguany en rehabilitació i desenvolupament d'edificis, això és, uns 60 milions d'euros, "amb el consegüent retard d'algun d'aquests projectes", davant la situació de crisi generada per la pandèmia del coronavirus. La companyia, que va fer aquesta comunicació al tancament de la passada jornada, es dispara aquest dimecres un 9%.

Un terç de l'import ajornat correspon a les inversions del projecte d'oficines i habitatges que la companyia que dirigeix Pere Viñolas projecta a la zona de Méndez Álvaro de Madrid.

La companyia indica que, si bé l'impacte d'aquesta crisi sobre la companyia i l'economia en general "contínua sent incert i de difícil predicció", tant la cartera d'actius de la firma com la seva actual liquiditat i solvència li permeten "afrontar i gestionar de manera òptima" la situació.

En aquest punt, i quant a la seva posició financera, detalla que compta amb línies de crèdit disponibles i caixa que sumen 2.000 milions d'euros, a més té una liquiditat neta que assegura cobreix "en més de quatre vegades els venciments dels pròxims dos anys".

Addicionalment, i malgrat l'actual conjuntura, Colonial va informar que aquest mateix dilluns ha tancat la venda d'un actiu considerat no estratègic. Es tracta de l'Hotel Mojácar, que s'ha desinvertit a un preu de 8,4 milions d'euros, un import un 22% superior al seu valor de taxació.

A més, la companyia ha cobrat 13 milions corresponents a pagaments ajornats de la venda de l'Hotel Centre Nord realitzada el 2019.

AJORNAMENT DE RENDES

En l'àmbit del negoci, Colonial indica que, de moment, cap de les empresa i institucions que té com a inquilins de les seves oficines ha plantejat "cap contingència significativa".

En aquest sentit, la socimi diu que només espera "algun impacte en el segment de petites empreses del sector del comerç i l'oci, àmbit que, no obstant això, suposa "menys del 2% de la seva cartera de rendes de lloguer".

Colonial assegura que, en aquests casos, la seva política serà ajornar qualsevol pagament immediat de rendes d'aquelles petites companyies que puguin tenir dificultats financeres.

Quant a l'impacte del virus sobre la pròpia empresa, Colonial assegura que "no ha tingut fins avui un impacte significatiu ni en els seus empleats ni en el seu equip directiu". Segons assegura, tota la seva plantilla treballa en remot, la seva activitat es manté "estable" i el seu equip directiu "preparat per gestionar creixents nivells de complexitat".

Noticias relacionadas

contador