ep coemac juntaaccionistas
COEMAC

Coemac (antiga Uralita) està pujant amb moltíssima força al mercat continu (+20%) després d'anunciar ahir a la tarda la venda del 35% de Pladur a Etex per 67.300.000 d'euros.

L'empresa cedeix el control del seu negoci de guixos en el marc del refinançament pactat amb els seus bancs a l'abril. El preu de la transacció inclou cancel·lació d'un préstec intragrup que Pladur va concedir a Coemec. A més, l'empresa s'ha d'anotar un benefici comptable d'uns 30 milions d'euros i reforçarà els seus fons propis i compta amb un dret de venda del 24,31% amb què es queda en Pladur, per exercitar en un termini de tres anys, segons ha detallat l'empresa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Les previsions per al tancament d'aquesta operació són durant el quart trimestre de l'any, un cop sigui ratificada per la seva junta d'accionistes i aprovada per les autoritats de competència. Al tancament del mes de març, l'antiga Uralita arrossegava un endeutament de 8,7 milions d'euros.

UNA RETALLADA DEL 76% DELS SEUS 'NÚMEROS VERMELLS' DURANT EL PRIMER TRIMESTRE

Coemac va registrar durant el primer trimestre del 2017 una pèrdua de 400.000 euros, fet que suposa retallar un 76,4% els números vermells comptabilitzats un any abans, impulsat per la reactivació de la construcció residencial, ha informat el fabricant de materials de construcció.

Les vendes van créixer un 19,5%, fins a sumar 40,5 milions d'euros, esperonades per l'increment del 28,4% registrat al mercat domèstic, "afavorit per la reactivació de certes obres". El repunt del negoci a Espanya va provocar que la quota d'ingressos provinents de l'exterior descendís fins a suposar el 24% del total, enfront del 29% que va representar un any abans.

Noticias relacionadas

contador