ep local de codere
CODERE - Archivo

Codere va perdre 97,1 milions d'euros aquest primer trimestre, comparat amb 8,6 milions registrats al mateix període de 2019, a conseqüència de la revaloració del dòlar respecte a les monedes llatinoamericanes i als primers impactes de la Covid-19.

  • 0,09€
  • 0,00%

Els ingressos operatius de la multinacional del joc durant aquest període van ser de 278,5 milions d'euros, un 21,3% per sota respecte a l'any anterior, a conseqüència del tancament temporal del negoci presencial per motiu de les mesures restrictives en motiu de la Covid-19 imposades a tots els seus mercats des del 8 de març. L'activitat online va registrar no obstant això un creixement del 7,6%, si bé també s'ha vist afectada per la suspensió de les competicions esportives.

Quant a l'EBITDA ajustat, la companyia va obtenir 47,7 milions d'euros al primer trimestre de 2020, que suposa un descens interanual del 41,1% per la caiguda a totes les unitats de negoci, excepte a l'Uruguai i la seva activitat online.

La inversió en aquest primer trimestre de 2020 va ser de 13,8 milions d'euros, un 15,9% per sota de la registrada durant el primer trimestre de 2019.

A 31 de març de 2020, Codere comptava amb 150,1 milions d'euros de tresoreria amb els quals farà front al pagament del cupó que havia diferit a l'abril, dins del període de gràcia.

En termes de capacitat, la companyia ha reduït el nombre de màquines en un 1,8% fins a les 55.646 unitats, mentre la xifra de sales de joc roman en 148 i els locals d'apostes esportives disminueixen prop d'un 25,7%, des dels 330 fins a 245.

CERCA DE LIQUIDITAT ADDICIONAL

Codere ha explicat que l'impacte del coronavirus sobre el seu negoci ha estat "molt significatiu," ja que ha suposat el tancament temporal de totes les seves operacions presencials gradualment des del 8 de març. Només el negoci online ha continuat funcionant normalment, si bé fortament afectat per la cancel·lació de les principals competicions esportives. Avui dia, només les carreres als hipòdroms de l'Uruguai, així com alguns punts de venda a Espanya han reprès les seves operacions; s'espera que la resta dels mercats reobrin progressivament a partir de juny.

En aquest context, la companyia va posar en marxa un pla de contingència per preservar la liquiditat i garantir la continuïtat del negoci, limitant sortides de caixa únicament a elements crítics establerts (personal, lloguers i impostos, entre altres), aconseguint així reduir les seves despeses operatives fixes en un 56,5% durant aquest període de tancaments. Així mateix, i com a suport a la seva liquiditat, a l'inici de la crisi (el 13 de març), la companyia va obtenir un préstec bancari per valor de 500 milions de pesos a Mèxic, amb venciment al 2025, i va disposar de la seva línia de crèdit 'revolve' corporativa íntegrament.

Codere ha recorregut a més a la cerca de liquiditat addicional amb el suport d'assessors financers, amb l'objectiu de dotar-se de 105 milions d'euros addicionals per afrontar amb més folgança aquest període d'incertesa respecte a l'evolució de la pandèmia i les seves implicacions sobre quan i en quines condicions podrà reobrir les seves operacions.

Actualment, la posició de caixa de Codere és de 121 milions d'euros, que després del pagament del cupó previst abans del 30 de maig quedarà en 83 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador