• Les vendes es mantenen estables, fins a totalitzar-ne més de 5.400 milions
ep sol daurella coca-cola iberian partners

Coca-Cola European Partners va obtenir un benefici net comptable de 417 milions d'euros durant el primer semestre d'aquest any, xifra que suposa un descens del 6,5% respecte al mateix període de 2017, segons ha informat aquest dijous la major embotelladora de Coca Cola, que ha confirmat els seus objectius per a 2018, igual que va fer l'abril passat.

  • 66,50€
  • 0,75%

No obstant això, en termes comparables, el benefici net de la companyia va pujar un 5,5% entre gener i juny, fins als 489 milions d'euros.

Els ingressos comptables van pujar als 5.435 milions d'euros, en línia amb els aconseguits durant el primer semestre del 2017, mentre que en termes comparables i a tipus de canvi constant van pujar un 1%.

El benefici operatiu comptable dels sis primers mesos d'aquest any va ser de 605 milions d'euros, un 4,5% menys, si bé en base comparable es va situar als 699 milions d'euros, un 4,5% superior.

"Reconeixem l'impacte negatiu a curt termini sobre el volum"

"Estem satisfets amb la nostra execució i rendiment durant els primers sis mesos de 2018, ja que continuem adoptant decisions audaços sobre el nostre portafolis i preus. Estem segurs que aquestes són les decisions estratègiques més adequades per al nostre negoci a llarg termini, però, reconeixem l'impacte negatiu a curt termini sobre el volum", ha subratllat el conseller delegat de Coca-Cola European Partners, Damian Gammell.

"En general, estem animats per l'evolució del negoci durant el primer semestre, malgrat alguns problemes a França pels acords amb els nostres clients, una climatologia adversa a Iberia i nous impostos al sector, especialment a Gran Bretanya", ha ressaltat.

De fet, durant el segon trimestre d'aquest any els ingressos d'Iberia van decréixer un 6%, ja que una meteorologia adversa a Espanya va provocar volums baixos, especialment el juny, alhora que van caure un 9,5% a França.

Per contra, a Alemanya van créixer un 4,5% i a Gran Bretanya ho van fer en un 6,5%, malgrat l'efecte dels nous impostos a la indústria de les begudes no alcohòliques.

Pel que fa al negoci a Espanya, el 38% de les vendes són ja productes sense sucre, amb un creixement d'aproximadament un 15% en Coca-Cola Zero Sucre.

A més de continuar en el seu negoci tradicional, Coca-Cola European Partners ha llançat al mercat espanyol cinc noves marques (Honest, AdeS, Appletiser, Capri Sun i Smartwater) durant la primera meitat d'aquest any i ha entrat en tres noves categories (te orgànic, cafè orgànic i begudes vegetals).

En aquest sentit, des de la companyia han indicat a Europa Press que els nous productes estan complint amb els objectius previstos. A causa del llançament de nous productes (que tenen com a objectiu a nous perfils de consumidor), Coca-Cola European Partners Iberia està sent capaç d'arribar a nous punts de venda on no era amb el seu portafolis anterior.

DESPESES OPERATIVES

Les despeses operatives comptables es van situar als 1.489 milions d'euros, un 0,5% més que un any abans, mentre que en termes comparables van arribar als 1.423 milions, xifra que suposa un increment de l'1%.

Durant el primer semestre d'aquest any, la companyia ha reconegut costos de reestructuració per un total de 96 milions d'euros, principalment relacionats amb les activitats de reestructuració proposades al seu Programa d'Integració i Sinergies, la consolidació de la localització de la seva cadena de subministrament i altres programes de reestructuració.

Per a aquest any, la companyia confirma les seves anteriors previsions, amb un creixement del benefici operatiu i dels beneficis per acció d'entre el 6 i 7%.

Aquesta previsió de creixement d'ingressos exclou l'impacte en la comptabilitat de l'increment d'impostos a la indústria de begudes no alcohòliques.

La companyia espera que aquests impostos augmentin aproximadament entre un 2 i un 3% el creixement dels ingressos i aproximadament un 4% el cost dels béns.

La companyia estima, a més, que el flux de caixa lliure es trobi en un rang d'entre 900 i 950 milions d'euros, alhora que continua treballant per aconseguir el seu objectiu d'obtenir un ritme d'execució d'estalvis anuals abans d'impostos d'entre 315 i 340 milions d'euros a través de les sinergies a mitjan 2019.

Així mateix, el consell d'administració de Coca-Cola Europa Partners ha acordat el pagament d'un dividend trimestral regular de 0,26 euros per acció, que es pagarà el proper 6 de setembre.

Noticias relacionadas

contador