ep archivo   logotipo de coca cola en la fabrica de coca cola europacific partners ccep
EUROPA PRESS - Archivo

Coca-Cola Europacific Partners (CCEP) ha anunciat aquest dilluns que, juntament amb Aboitiz Equity Ventures (AEV), ha arribat a un acord definitiu per adquirir conjuntament Coca-Cola Beverages Philippines (CCBPI) de The Coca-Cola Company (KO) per 1.800 milions de dòlars, segons ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 69,10€
  • 0,43%

L'operació es va anunciar el 2 d'agost d'aquest any i ara s'ha completat amb aquest acord definitiu que confirma els termes clau plantejats aleshores. Així, CCEP serà propietària del 60% de CCBPI, mentre que AEV hi tindrà una participació del 40%.

L'acord de compra està subjecte a diverses condicions de tancament habituals, incloent-hi la recepció de les aprovacions reguladores requerides.

CCEP ha dit que l'adquisició es basa en la seva exitosa expansió a Austràlia, el Pacífic i Indonèsia (API) el 2021, enforteix encara més l'associació amb el seu accionista significatiu, KO, i la posiciona com l'embotellador de Coca-Cola més gran del món tant en ingressos com en volum, alhora que dona suport a la seva estratègia de creixement a llarg termini i el seu enfocament a impulsar el valor per als accionistes.

La compra, ha afegit CCEP, ofereix una gran oportunitat per ser copropietaris, juntament amb AEV, d'“un negoci establert, ben gestionat, amb atractiva rendibilitat i perspectives de creixement”.

Així mateix, CCEP ha indicat que la transacció és un "pas addicional" perquè creï una presència més diversa dins del seu segment de negocis API existent. "També brindarà l'oportunitat d'aprofitar les millors pràctiques i el talent, incloent-hi el suport al procés de transformació d'Indonèsia. Per tant, està alineat amb l'objectiu de CCEP d'impulsar un creixement sostenible i més fort a través de la diversificació i la escala, i dona suport als objectius estratègics a mitjà termini de la companyia".

Noticias relacionadas

contador