ep florentino perez en un acto como presidente del real madrid
OSCARJ.BARROSO/AFP7 - Archivo

El gegant bancari JP Morgan ha parlat avui per primera vegada sobre el seu paper en l'ajuda en el projecte de la Superlliga europea, admetent que havia "jutjat clarament malament" l'acollida que tindria. El banc d'inversió dels EUA es va implicar en el projecte a través d'un fons de més de 3.000 milions d'euros per finançar el projecte.

No obstant això, el pla va ser rebutjat en qüestió de dies, 48 ​​hores després, per ser més exactes, enmig d'un enrenou sense precedents per part dels aficionats, les lligues nacionals i fins i tot el primer ministre del Regne Unit.

JP Morgan va dir en un comunicat: "Clarament vam jutjar malament la forma en què aquest acord seria vist per la comunitat futbolística en general i com podria afectar-los en el futur. N'aprendrem".

El banc ha estat apallissat per involucrar-se en el projecte acceptant subscriure un fons de 3.250 milions d'euros per prometre pagaments inicials d'entre 200 i 300 milions d'euros als clubs que s'hi adherissin. Els equips, per la seva banda, van pactar tornar gairebé 6.100 milions en 23 anys al banc d'inversions, informa Der Spiegel.

Segons documents interns als quals ha tingut accés la publicació, aquests eren els termes acordats pels 12 clubs fundadors -de Regne Unit, Itàlia i Espanya en el contracte marc de 167 pàgines de la Superlliga, recull Cadena Ser.

La seva espectacular error d'apreciació de l'estat d'ànim del públic aficionat al futbol es contraposa als esforços del director executiu Jamie Dimon, que s'ha vantat de reforçar les credencials mediambientals, socials i de governança (ESG) de la seva empresa, recorda France Press. Al seu últim informe anual parlava de com JP Morgan defensava "el paper essencial de la banca en una comunitat: el seu potencial per unir la gent..."

La disculpa del banc arriba el mateix dia en què ha transcendit la penalització econòmica que figura per contracte per a aquells clubs que es desvinculin del projecte. Segons avança Vozpóuli, hauran de pagar 300 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador