• El preu objectiu passa de l'1,15 euros a 1,30 euros
  • Els analistes consideren necessària una ampliació de capital per 3.000 milions d'euros
Banco Popular 630px

Si hi ha un banc espanyol que està experimentant el que és la volatilitat en els últims mesos aquest és Popular. L'entitat es troba immersa en una profunda reestructuració que l'ha obligat a dur a terme nombrosos acomiadaments i a substituir al seu president, encara que per a algunes firmes, com Citigroup, encara hi ha motius per creure.

  • 0,32€
  • 0,00%

Els analistes de Citi ho veuen clar i animen a passar a l'atac amb Popular. Eleven la seva recomanació de "neutral" a "comprar" i milloren el preu objectiu d'1,15 euros a 1,30 euros. Des dels preus de cotització actuals, situats en els 0,93 euros per acció, aquesta revaloració suposaria un augment del 40% per als títols del banc.

La financera nord-americana veu amb bons ulls el canvi en la direcció de Popular i espera que amb Saracho al comandament l'entitat completi les fases de la reestructuració que encara té pendents. A més, assenyalen que una de les prioritats ha de ser donar un gir al posicionament dels inversors, ja que el banc espanyol és un dels quals més posicions curtes (apostes a la baixa) acumula de l'IBEX.

UNA ÚLTIMA AMPLIACIÓ DE CAPITAL PER 3.000 MILIONS

L'exposició de Popular al mercat immobiliari segueix sent un dels seus principals talons d'Aquil·les. "Popular té una posició més arriscada i amb menys col·lateral que els seus competidors", assenyalen els analistes. En aquesta situació, Citi considera que el banc hauria de provisionar 2.500 milions d'euros per possibles caigudes i dur a terme una ampliació de capital per valor de 3.000 milions d'euros.

Segons els seus càlculs, aquesta xifra hauria de cobrir el 54% dels actius improductius, enfront del 50% que Popular es marca com a objectiu per 2018. Per Citi, amb això bastaria per sanejar els comptes de l'entitat i assenyalen que en aquestes condicions la cotització podria aconseguir el rang dels 1,45-1,80 euros per acció.

Noticias relacionadas

contador