• ArcelorMittal no va donar detalls econòmics de l'operació
lakshmi n mittal arcelormittal portada
ARCELORMITTAL

ArcelorMittal, a través de la seva filial índia ArcelorMittal India Private Limited, va anunciar aquest dilluns que ha presentat una oferta pública d'adquisició per la companyia Indian Essar Steel, en línia amb el procés de resolució d'insolvència de l’acerera índia.

  • 25,56€
  • 0,16%

ArcelorMittal no va donar detalls econòmics de l'operació però sí que va explicar que a la seva oferta hi ha establert un pla industrial totalment detallat per Indian Essar Steel destinat a millorar els seus rendiment i rendibilitat, així com a garantir la seva participació en el subministrament d'acer al país en línia amb el creixement previst de demanda.

Així mateix, el grup ha destacat l'"àmplia experiència i l'historial de l’acerera índia a l'adquisició i integració reeixida d'actius de baix rendiment", cosa que ArcelorMittal considera un fet "de gran valor".

"L'Índia és un mercat de creixement atractiu, amb un consum per càpita d'acer elevat, una demografia favorable a llarg termini i abundants recursos nacionals de mineral de ferro i carbó", assenyalen els analistes de Citi.

Els analistes de JP Morgan, per la seva banda, subratllen el fet que el valor de l'acord no està clar i plantegen un preu de compra estimat d'entre 2.000 i 3.000 milions de dòlars. Des de JP Morgan afegeixen que l'èxit de l'oferta suposaria l'entrada d'ArcelorMittal en una nova geografia. Aquests experts tenen un consell de sobreponderar per a ArcelorMittal, amb un preu objectiu de 36 euros davant els 26 euros als quals cotitza actualment la companyia.

El director financer d'ArcelorMittal i conseller delegat del grup a Europa, Aditya Mittal, va dir que aquesta oportunitat s'alinea amb l'estratègia de la companyia d'invertir selectivament en projectes atractius per maximitzar el valor dels accionistes a llarg termini.

Indian Essar Steel, que va iniciar un procés d'insolvència a l'estiu de 2017, compta amb una capacitat de fabricació d'acer de 9,6 milions de tones anuals, tot i que el nivell actual màxim assolible és de 6,1 milions a causa de l’embotellament existent en el procés de fabricació i fosa.

Noticias relacionadas

contador