• L'entitat considera que el preu del ferro i les bones previsions macro ajuden a la seva evolució
  • ArcelorMittal cotitza als 26,42 euros
cbarcelormittal

Banc Sabadell ha millorat un 10% el preu objectiu d'ArcelorMittal per la demanda global de l'acer. L'entitat ha situat el preu objectiu de l'acerera als 33,5 euros, de manera que li atorga un potencial del 26% des dels 26,42 euros en què cotitza.

  • 23,76€
  • 0,93%

Banc Sabadell considera, a més, que el preu del ferro i les bones previsions macro ajuden a la seva evolució. Un altre factor clau que ajudarà a l'evolució positiva d'ArcelorMittal és la recuperació de països clau per a la companyia com el Brasil.

L'entitat ha revisat a l'alça les estimacions d'EBITDA (+3% el 2018, +2,6% el 2018/2020) per evolució i perspectives millors del que s'esperava en els negocis del Brasil (11% EBITDA) i ACIS (12% EBITDA), amb marges durant el quart trimestre no vistos des de 2015 i 2008 respectivament. Per totes aquestes raons, Sabadell considera que la companyia haurà de mantenir la inèrcia en els resultats i en l'acció, per la qual cosa manté la seva recomanació en 'comprar'.

Aquesta millora del preu objectiu s'uneix a la de Bankinter realitzada aquest dijous que també el va pujar fins als 30,38 euros, amb un potencial del 12% i van millorar la seva recomanació de neutral fins a comprar. Una altra entitat, en aquest cas Deutsche Bank va millorar el mes de gener passat el preu objectiu fins als 36 euros.

En un altre ordre de coses, el passat 1 de febrer, S&P 500 va treure del 'bo escombraries' ArcelorMittal. S&P defensa la seva decisió per la reducció del deute net del grup fins als 6.000 milions de dòlars. "El perfil de deute d'ArcelorMittal s'ha enfortit a causa de la seva prudència a la gestió del balanç i d’unes condicions favorables als mercats", explica l'agència de qualificació.

Malgrat aquestes millores en el preu objectiu i en les recomanacions, ArcelorMittal acumula una caiguda pròxima al 2% aquest any i aquest dijous va cedir més d'un 4%. Aquest divendres, la companyia ha obert amb caigudes del 0,6% fins als 26,4 euros. La companyia es veu arrossegada per les caigudes generals de les borses.

Noticias relacionadas

contador