ep el presidente de bbva carlos torres vila
BBVA

Els experts de Citi han mantingut trobades virtuals aquests últims dies amb els bancs espanyols i, en general, opinen que se'n desprèn una sensació més favorable que la que tenien anteriorment sobre les entitats financeres del nostre país.

  • 10,55€
  • -1,03%

"En general, sortim (d'aquestes reunions) més positius amb els bancs espanyols per l'impacte dels termes més beneficiosos de la TLTRO i l'adopció de millores tecnològiques que haurien d'ajudar als ingressos de manera significativa; pels préstecs garantits per l'Estat, que haurien d'ajudar el creixement dels préstecs i la rendibilitat; i perquè els vents en contra del capital haurien de convertir-se en vents de cua a partir del segon trimestre de 2020", expliquen.

Citi afegeix que una preocupació recurrent dels inversors respecte als bancs espanyols és si aquests factors positius aniran acompanyats d'un avançament de les provisions. "Les converses ens suggereixen que, en tot cas, la qualitat dels actius i les provisions estan sent millors del que esperàvem, amb un pic dels actius dubtosos (NPL) previst per al primer semestre de 2021", apunta.

Aquests analistes continuen preferint el BBVA ('comprar') entre els bancs espanyols "per la seva gestió de riscos i els seus avantatges digitals i d'escala". El segueix el Santander, amb un consell de 'neutral'. Entre els bancs domèstics, el seu ordre de preferència és: Liberbank ('comprar'); Unicaja ('comprar'); Bankia ('comprar'); CaixaBank ('neutral'); i Sabadell ('neutral').

Noticias relacionadas

contador