• "Aquesta operació contribueix amb 200 milions d'euros a l'EBITDA europeu a llarg termini", indica al seu informe
lakshmi n mittal arcelormittal
Lakshmi N. Mittal, president i conseller delegat d'ArcelorMittalARCELORMITTAL

Investco Italy, consorci format per ArcelorMittal i Marcegaglia, va arribar a un acord amb el Govern italià per l'arrendament i compra posterior per 1.800 milions d'euros del grup siderúrgic Ilva. Una operació molt positiva per als analistes de Citi "amb una quota de mercat del 50% a Itàlia després d'aquesta adquisició, la companyia es troba en una millor posició per influir en els preus a la resta d'Europa".

  • 23,58€
  • -2,00%

Els analistes mantenen la seva recomanació de compra i el preu objectiu de 28 euros. Durant la jornada d'aquest dilluns, la companyia siderúrgica lidera les pujades de l'IBEX 35 amb alces de l’1,30% i cotitza a 19,07 euros per acció. "L'operació a Itàlia permetrà una millora de 5 euros per tona en els seus preus a Europa i generarà 200 milions d'euros en el seu EBITDA a llarg termini", indiquen els analistes.

Des de l'entitat apunten que aquesta compra d’Ilva evita que "la disciplina del mercat es deteriori en l'acer europeu". "El preu d'adquisició net de capital de treball se situa en menys de 100 dòlars per tona, menys del 10% del cost de reposició". Des de Citi estimen un valor actual net de 2.400 milions d'euros.

UN CENTRE DE PRODUCCIÓ BÀSIC A ITÀLIA

Després de realitzar aquesta operació, Lakshmi N. Mittal, president i conseller delegat d'ArcelorMittal, va indicar: "Tenim una comprensió molt sòlida del qual fa falta per millorar el comportament de la companyia".

En aquest sentit, la multinacional va destacar que l'adquisició d’Ilva proporciona a l’ArcelorMittal un centre de producció bàsic a Itàlia, el segon major consumidor d'acer del mercat europeu.

Noticias relacionadas

contador