ep iberdrola
EUROPA PRESS - Archivo

Els experts de Citi repassen aquest dimarts les energètiques europees i retallen les valoracions d'Acciona, Endesa i Iberdrola per l'impacte del coronavirus. Per a Acciona, la baixen a 'vendre' des de 'comprar', i retallen el preu fins a 90 euros des dels 133 euros previs. En el cas d'Endesa, "aplicant l'escenari del coronavirus", retallen les seves estimacions un 13,8% (2020-2025) i redueixen el seu preu objectiu a 20,5 euros (reiteren 'comprar'). Quant a Iberdrola, redueixen el preu a 7 euros, amb una recomanació de 'vendre'.

  • 109,20€
  • 4,10%
  • 17,06€
  • 0,71%
  • 11,61€
  • 1,31%

"En un entorn de preus de l'energia en declivi, amb pressió sobre els marges minoristes, la capacitat dels consumidors per pagar les factures i la deterioració de les monedes llatines, el grup lluitarà per fer créixer el seu benefici per acció a llarg termini (...). El risc sobre el dividend està augmentant", adverteixen aquests analistes sobre Iberdrola.

Quant a Acciona, Citi explica que, malgrat que el model de negoci del grup és flexible, i que els actius renovables existents haurien de permetre una forta generació del flux de caixa, segueix exposada a la disminució dels preus de l'energia i a l'esperada recessió econòmica. Sobre Endesa, consideren que la seva valoració està almenys parcialment protegida "pel fort balanç del grup".

Citi destaca que "ningú no és immune al coronavirus", tampoc les energètiques, que hauran d'afrontar totes les conseqüències de la crisi econòmica provocada per aquest. "Encara que la flexibilitat del capex i la política monetària haurien de garantir la liquiditat, el risc sobre els dividends està augmentant", adverteixen.

En el seu escenari de coronavirus, veuen més valor relatiu a Suez, Veolia, Endesa, NG i Engie, i major risc en ENEL, Iberdrola i Acciona.

Noticias relacionadas

contador