ep recurso cie automotive
CIE AUTOMOTIVE
26,60€
  • 0,40€
  • 1,53%

El fabricant de components d'automoció, CIE Automotive, ha anunciat aquest dimecres la compra del grup italià Somaschini per 79,6 milions d'euros. CIE ha assenyalat que aquesta xifra equival a menys de 5 vegades l'EBITDA de l'any en curs i s'ajustarà a la data de tancament en funció del seu endeutament.

El preu de l'operació serà abonat per part de CIE Automotive en metàl·lic en la data de tancament i es finançarà a través de caixa actualment disponible.

Amb gairebé 300 empleats i unes vendes 2019 estimades d'aproximadament 70 milions d'euros, Somaschini compta amb tres plantes productives, dues a Bèrgam (Itàlia) i una altra a Indiana (EUA). La companyia està especialitzada en la fabricació de sistemes d'engranatge (gears), les aplicacions del qual inclouen sectors com transport i automoció, a més de la indústria o robòtica.

El tancament de l'operació queda condicionat al compliment de les condicions habituals en aquest tipus d'operacions, incloent-hi l'autorització de les autoritats alemanyes i austríaques de control de concentracions, i en tot cas no es durà a terme fins a l'exercici 2020.

Segons Jesús María Herrera, conseller delegat de CIE Automotive, "la integració de Somaschini amb la nostra planta italiana de Metalcastello i la nostra divisió índia de gears suposa la creació d'un top player mundial de sistemes d'engranatges amb presència als tres grans mercats -Europa, Amèrica del Nord, Àsia- i en diversos segments -automoció, vehicle industrial, tractor, off road-, cosa que actualment resulta un enorme avantatge competitiu en oferir subministrament global als nostres clients".

Noticias relacionadas

contador