ep punto de recarga de acciona energia
ACCIONA ENERGÍA

Acciona i Cepsa han aconseguit un acord per dur a terme una prova pilot que permeti desenvolupar una xarxa d'intercanviadors de bateries a estacions de servei de Cepsa per als vehicles elèctrics que fabrica Silence, filial del Grup Acciona. Mitjançant aquesta aliança, les dues companyies impulsaran nous models de mobilitat sostenible.

  • 109,20€
  • 4,10%

La primera iniciativa del projecte conjunt ja està en marxa a Barcelona. El pla contempla el desenvolupament inicial de deu intercanviadors en altres tantes estacions de Cepsa, cinc a la capital catalana i cinc més a Madrid, als pròxims mesos.

"El nostre objectiu, amb aquesta iniciativa, és posar en marxa al més aviat possible una àmplia xarxa de servei d'intercanvi de bateries a tot el país per donar resposta al nostre propòsit d'accelerar la descarbonització i reforçar el nostre lideratge en el sector de la mobilitat elèctrica 100 % renovable", afirma Carlos Sotelo, CEO de Silence.

"Mitjançant aquesta nova aliança començarem a oferir serveis de micromobilitat a les nostres estacions de servei: una solució més dins de les diferents alternatives de mobilitat sostenible que posem a disposició dels nostres clients", assenyala Isabel Gorgoso, directora de New Mobility de Cepsa.

Silence utilitza a les motos elèctriques un sistema de bateries extraïbles que permet a l'usuari deixar la unitat descarregada en una estació d'intercanvi, obtenir-ne una altra amb un 100% de càrrega i continuar el seu trajecte, mitjançant una operació de reemplaçament molt ràpida, de tot just un minut de durada.

Per utilitzar les estacions de recàrrega, Silence ofereix l'opció de comprar la moto sense bateria, cosa que en redueix el preu en un 40%, i contractar una subscripció mensual. A més d'abaratir el preu de compra, aquest mètode també evita a l'usuari haver d'encarregar-se del manteniment de la bateria, ja que Silence s'encarrega que estiguin sempre en perfectes condicions als seus intercanviadors.

Noticias relacionadas

contador