ep archivo   sede de acciona
ACCIONA - Archivo

L'Agència de Promoció de la Inversió Privada (Proinversió) del Perú ha adjudicat a Acciona el disseny, el finançament, la construcció, l'operació i el manteniment d'una xarxa de transmissió elèctrica que beneficiarà 1,3 milions de persones. El contracte es compon de dos projectes que garantiran un servei elèctric de qualitat, especialitzat i sostenible, i impulsaran noves activitats productives, comercials i turístiques a aquestes regions. Les obres suposen una inversió total de 54,8 milions d'euros.

  • 121,20€
  • 3,15%

El termini de cada concessió serà de 30 anys des de la posada en operació comercial, que està prevista per al febrer del 2026 i l'abril del 2025, respectivament.

L'anomenat 'Enlace 220kV Reque – Nueva Carhuaquero, subestacions, línies i ampliacions associades' ampliarà la capacitat de transmissió entre les localitats de Chiclayo i Cajamarca en 300MVA addicionals als 150MVA existents, a través d'un nou enllaç del qual es beneficiaran 1,1 milions de persones.

D'aquesta manera es podrà atendre l'augment de la demanda elèctrica de la zona nord (Cajamarca i Lambayeque) i es facilitarà una interconnexió adequada entre el Perú i l'Equador, en enfortir-se l'intercanvi elèctric amb el país veí.

La Subestació Nueva Tumbes 220/60kV - 75MVA i la línia de 60kV Nueva Tumbes - Tumbes' beneficiarà 246.000 persones, i, fonamentalment, evitarà la sobrecàrrega a l'antiga subestació de Zorritos -l'existent en l'actualitat- cobrint el creixement de la demanda elèctrica projectada a la zona per als propers 15 anys.

Noticias relacionadas

contador