ep archivo   sede de cellnex 20231026122603
DAVID CAMPOS - Archivo

Phoenix Tower International (PTI) i Cellnex Telecom han arribat a un acord pel qual PTI adquirirà el 100% del negoci de Cellnex a Irlanda per uns 971 milions d'euros.

  • 34,10€
  • 0,80%

El tancament de l'operació està subjecte a les perceptives aprovacions regulatòries. Cellnex destinarà aquests ingressos a reduir deute, en línia amb els objectius fixats al novembre del 2022 focalitzats en el creixement orgànic i la consecució del grau d'inversió per part de S&P.

Nomura actua com a assessor financer exclusiu i Arthur Cox com a assessor jurídic de PTI. Barclays i Santander actuen com a assessors financers i Matheson com a assessor jurídic de Cellnex.

Cellnex opera a Irlanda des del 2019 quan va adquirir l'operador de torres i emplaçaments Cignal, presència que va ampliar posteriorment el 2020, fruit de l'acord amb CK Hutchison per adquirir el portafoli d'infraestructures a sis països europeus, entre els quals figurava Irlanda. Actualment Cellnex gestiona uns 1.900 emplaçaments al país.

"La venda del nostre negoci a Irlanda -a una valoració adequada- és un pas més en el marc del Nou Capítol de la companyia, en línia amb la nostra estratègia centrada en la consolidació, simplificant la nostra estructura i focalitzant els nostres esforços en les oportunitats de creixement existents en els principals mercats en què operem. Volem agrair a PTI la seva bona predisposició i agilitat en la presa de decisions i esperem tancar l'acord en el moment oportú", ha subratllat Marco Patuano, conseller delegat de Cellnex.

"Ens complau anunciar aquesta operació estratègica amb Cellnex, després de la satisfactòria transacció a França, que suposa un pas endavant important en l'expansió de Phoenix Tower International a Europa. Aquesta adquisició demostra el nostre compromís amb Irlanda i estem desitjant de contribuir al desenvolupament d'unes infraestructures de telecomunicacions sòlides i avançades que beneficiarà tant la població irlandesa com els nostres valuosos socis operadors de xarxes mòbils. Agraïm a l'equip de Cellnex el seu enfocament constructiu i ardu treball per signar aquesta transacció", ha comentat Dagan Kasavana, CEO de PTI.

Noticias relacionadas

contador