ep archivo   sede de cellnex 20230505142603
DAVID CAMPOS - Archivo

Els estrategs de Bankinter segueixen confiant en Cellnex. Tant que mantenen el consell de comprar el valor, i han elevat el preu objectiu que atorguen als seus títols un 6% fins als 45,7 euros per acció, xifra que suposa un potencial de revaloració del 26% des dels nivells actuals de cotització.

  • 34,50€
  • -1,37%

En concret, han traslladat el preu objectiu al desembre del 2024 (davant la previsió del desembre del 2023 anterior), pujant-lo des dels 43,1 euros fins als 45,7 euros actuals. Ho han fet, confirmen aquests experts, perquè creuen que la companyia presenta “sòlids fonamentals”.

Apunten que és "líder europeu de torres de telecomunicacions, un negoci la demanda del qual és creixent", que té, a més, una "elevada visibilitat de fluxos de caixa, amb creixements propers al +15% 2022-2025 i atractiva rendibilitat a futur (>8% anual)", i que presenta una "sòlida posició financera, amb venciment mitjà superior a 6 anys i majoritàriament a cost fix".

Segons la seva opinió, Cellnex és un valor que "ofereix protecció enfront de la inflació, amb una demanda creixent i el 65% dels contractes vinculats a IPC". Això, afirmen, "genera bona capacitat de pujada de preus en aquest entorn" i "li permetrà no només mantenir marges, sinó fins i tot incrementar-los lleugerament", tenint en compte que els costos d'energia es traspassen en gran mesura al client (70%-80%), i que el cost operatiu més gran hauria de compensar-se amb el pla d'eficiència implementat d'entre 90 i 100 milions d'euros.

A més, remarquen, compta amb "una política d'expansió més conservadora" davant l'encariment del finançament que "li permetrà reduir deute i possiblement millorar la seva valoració financera el 2024", que actualment és de 'BBB-' per part de Fitch i de 'BB+' per part d'S&P.

"Mantenim sense canvis significatius les nostres estimacions, molt alineades amb les guies de la companyia tant a curt (2023) com a mitjà termini (2025)", apunten els analistes de Bankinter, que afirmen que Cellnex "és una bona alternativa d'inversió en aquest entorn, pel seu caràcter defensiu, visibilitat de fluxos de caixa i protecció enfront de la inflació". Per això han reiterat el consell de comprar el valor.

Noticias relacionadas

contador