ep archivo   sede de cellnex 20240229184404
DAVID CAMPOS - Archivo

La Societat de Salvament i Seguretat Marítima (SASEMAR) del Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible, ha adjudicat a Cellnex el contracte de prestació dels serveis englobats dins del Sistema Mundial de Socors i Seguretat Marítima per a la seguretat de la vida humana al mar.

  • 34,98€
  • -0,79%

Cellnex prestarà el servei a través de la seva xarxa d'estacions costaneres distribuïdes al llarg de tot el litoral de la península, a les bandes de freqüència VHF, MF, HF i NAVTEX.

Les estacions costaneres estan connectades, a través de la xarxa nacional de transmissió de dades de Cellnex, amb els Centres de Comunicacions Radiomarítimes (CCR), on els operadors ràdio presten el “Servei d'Escolta Permanent” que consisteix en la recepció i gestió de trucades de socors, urgència i seguretat i el seu trasllat als Centres de Coordinació de Salvament (CCS).

Així mateix, el servei inclou la difusió de ràdio, avisos nàutics, butlletins i avisos meteorològics definits per l'autoritat marítima, la interconnexió amb el servei ràdio mèdic espanyol per a consultes mèdiques des del mar i el servei de comunicacions per a proves d'equips ràdio i inspecció a vaixells.

La prestació del servei dona compliment als convenis internacionals subscrits per Espanya, en particular el Conveni SOLAS (Safety of Life at Sea) i el Conveni Internacional sobre la cerca i salvament marítims SAR (Search And Rescue), “els més importants de tots els tractats internacionals sobre la seguretat dels vaixells".

"El nivell de servei exigit per salvament marítim, d'altíssima disponibilitat, propi d'un servei de seguretat i emergències d'aquestes característiques, requereix una xarxa molt robusta, dissenyada amb redundàncies i plans de contingència per garantir l'operativitat i l'assegurament d'un servei tan crític", ha assenyalat la companyia en un comunicat.

Noticias relacionadas

contador