ep archivo   tobias martinez consejero delegado de cellnex en una imagen de archivo
CELLNEX - Archivo

Cellnex Telecom pateix en borsa després de rebre un consell de venda per part dels analistes de Citi, que han retallat la seva recomanació de mantenir, en preveure "riscos a la baixa" per al gestor de torres de telecomunicacions.

  • 31,06€
  • -2,45%

Els analistes del banc nord-americà mantenen la seva valoració en 50 euros per acció, pel fet que consideren que la pujada borsària del valor ha anat massa lluny.

"Veiem un risc a la baixa per a les accions de Cellnex després d'una forta revaloració des de la finalització de l'última ampliació de capital de 7.000 milions d'euros", comenten des de Citi.

En la seva opinió, Cellnex és una gran companyia que ha descomptat "a la perfecció" les seves bones previsions de creixement, però que opera en un "mercat imperfecte" on s'observen "riscos estructurals de consolidació".

Per a aquests analistes, Cellnex ha assolit uns nivells de valoració "massa alts", sobretot tenint en compte que necessitarà fer "una alta despesa en capital" per finançar el seu creixement, tant de manera orgànica com mitjançant adquisicions. "Sembla estar seguint l'estratègia correcta, però la valoració ens sembla elevada en aquests nivells", argumenten.

EL CONSENS I ELS TÈCNICS, MÉS POSITIUS

Les accions de Cellnex van arribar a marcar un màxim anual i històric als 61,92 euros durant el mes d'agost, i des d'aquest nivell han realitzat una correcció fins als actuals 55 euros. El valor és un dels més alcistes de la borsa espanyola, i el consens de mercat li atorga una valoració mitjana de 64 euros, xifra que implica un potencial de pujada del 16%.

"Cellnex segueix sent un dels valors que no perdrem de vista i en què és molt probable que acabem veient un senyal de fortalesa que ens faci pensar en una presa de posicions. Estarem molt pendents de l'aparició d'un senyal de fortalesa que ens faci pensar en el final del retrocés temporal al nivell dels 55 euros", assenyala César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.

Noticias relacionadas

contador