ep el director general de cellnex espana albert cuatrecasas y el director general de la aed xavier
AED

La Corporació RTVE i Retevisión, empresa del grup Cellnex, han formalitzat l'adjudicació a l'operador d'infraestructures de telecomunicacions i radiodifusió de l'emissió dels seus senyals de ràdio i televisió mitjançant la signatura del contracte per als propers cinc anys per un import global de 301,6 milions d'euros: 32,6 milions per al servei integral de distribució i difusió del senyal de ràdio i 269 milions per al servei integral d'emissió, distribució i difusió del senyal de televisió. RTVE va licitar la provisió d'aquests serveis a través d'un concurs públic al mes de setembre passat.

  • 33,53€
  • -1,03%

A l'àmbit de la ràdio, Cellnex prestarà a RNE els serveis d'FM a totes les comunitats autònomes.

Per a TVE, Cellnex renovarà i operarà les capçaleres de TDT i Ràdio, RGE1 –que inclou La 1, La 2, Canal 24 h i RNE– i RGE2 –que inclou Clan, Tdp i RNE– i prestarà el servei integral d'emissió, distribució i difusió de la TDT a tot el territori nacional, incloent-hi les Illes Canàries.

A l'àmbit de la TDT l'objectiu és la migració cap a la ultra alta definició (UHD) començant per l'apagament dels canals SD el 2024, d'acord amb el pla tècnic previst per RTVE.

Albert Cuatrecasas, director general de Cellnex Espanya, ha destacat "la importància que RTVE confiï una vegada més a Cellnex per a la provisió d'aquests serveis que li estem prestant des dels seus inicis i que necessiten una altíssima disponibilitat que podem oferir gràcies a l'equip de professionals de Cellnex a Espanya i al conjunt d'infraestructures que tenim desplegades per tot el territori per garantir la transmissió del senyal de ràdio i televisió 24 hores al dia, 7 dies a la setmana”.

Tot això –afegeix Cuatrecasas– se suma a l'aposta conjunta per la innovació i l'avantguarda tecnològica que ens ha permès desenvolupar amb RTVE al llarg d'aquests anys de col·laboració innovadores solucions per a la TDT, com la plataforma interactiva LOVEStv, basada en la TDT híbrida (HbbTV), o la més recent emissió del Mundial de Qatar a UHD-4K en obert per TDT i amb qualitat HDR. La primera emissió a nivell mundial d'aquestes característiques d'un esdeveniment d'aquesta complexitat i durada; una fita tecnològica que ha estat tot un èxit”.

FITCH EN CONFIRMA EL RÀTING

L'agència de qualificació Fitch ha confirmat aquest dimarts la valoració 'BBB-' de Cellnex, amb perspectiva estable, després de l'anunci de la marxa del seu conseller delegat, Tobías Martínez, i davant del nou enfocament estratègic de la companyia centrat en la reducció del palanquejament i la consecució del grau d'inversió durant els propers 12-14 mesos.

Noticias relacionadas

contador