• La compra aportarà a Cellnex 11,5 milions d'EBITDA el 2018
ep tobias martinez i francisco reynes cellnex telecom
EUROPA PRESS

Cellnex Telecom ha tancat l'adquisició a Infracapital de l'operador holandès d'infraestructures de telecomunicacions, Alticom. L'operació, que suposa la integració de 30 noves torres i emplaçaments de llarg abast a tot el territori dels Països Baixos, arriba als 133 milions d'euros d'inversió que aportaran a Cellnex 11,5 milions d'EBITDA el 2018.

  • 32,51€
  • -0,94%

La companyia ha explicat que la incorporació d’Alticom reforça i consolida la seva posició de lideratge entre els operadors independents d'infraestructures de telecomunicacions que operen a Holanda. La xarxa d'emplaçaments de llarg abast (torres de gran alçada i capacitat d'allotjament d'equips) d’Alticom allotja equips de transmissió sense fils de veu, dades i continguts audiovisuals i complementa la xarxa de 758 emplaçaments urbans i rurals que Cellnex Netherlands ja gestiona fins a la data.

Per les seves característiques els emplaçaments d’Alticom suposen un element clau en el futur desplegament del 5G, assenyala Cellnex. Compten amb capacitat -i connectivitat a 'backbone' de fibra òptica- per allotjar servidors remots o "memòria cau" ("caching servers") que acosten la capacitat de procés de dades i emmagatzematge als usuaris finals de les aplicacions basades en el 5G, que multiplicaran la demanda de trànsit i requeriments de cada vegada un major nombre de persones i objectes connectats: 50.000 milions el 2020.

Noticias relacionadas

contador