ep el conseller delegat de caixabank gonzalo gortazar
EUROPA PRESS - Archivo

CaixaBank ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que retalla a la meitat el seu dividend per l'impacte del coronavirus i que ha desconvocat la seva Junta d'Accionistes.

  • 4,94€
  • 1,81%

L'entitat ha acordat "reduir el dividend en efectiu proposat per a l'exercici 2019 a 0,07 euros per acció des de 0,15 euros per acció, en un exercici de prudència i responsabilitat social; això suposa un “pay-out” del 24,6%".

"L'expansió del COVID-19 i les mesures adoptades per les autoritats per intentar frenar-ne la propagació tindran un impacte en l'economia global que s'espera sigui curt en el temps, però molt sever", ha explicat CaixaBank. I encara que el banc afirma que compta amb una "sòlida posició de solvència i liquiditat" per "afrontar amb confiança l'escenari econòmic negatiu que previsiblement es desenvoluparà durant la resta de l'exercici 2020", considera prudent "acomodar la posició del banc al nou entorn".

El seu objectiu és fer "un ús eficient del capital que proporcioni un retorn adequat als accionistes", per la qual cosa ha decidit "desconvocar la Junta General Ordinària d'Accionistes prevista per als dies 2 i 3 d'abril de 2020" i "reduir el dividend en efectiu proposat per a l'exercici 2019 a 0,07 euros per acció, des de 0,15 euros per acció".

El Consell d'Administració "manifesta la seva intenció de destinar, almenys, un import superior al 50% dels beneficis nets consolidats a la remuneració en efectiu a exercicis futurs, una vegada cessin les circumstàncies que han motivat aquesta modificació".

A més, assenyala "la seva voluntat de distribuir en el futur l'excés de capital per sobre de la ràtio de solvència CET1 del 12% en forma de dividend extraordinari i/o recompra d'accions. Aquesta distribució extraordinària de capital estarà condicionada al retorn de la situació macroeconòmica en la qual opera el Grup a un entorn de normalitat, i no s'efectuarà abans de 2021".

Finalment, CaixaBank explica que el seu conseller delegat, Gonzalo Gortázar, ha decidit "de manera voluntària renunciar a la retribució variable per al 2020".

Noticias relacionadas

contador