• Les operacions s'han realitzat combinant indústries i entitats financeres diverses
caixabank portada

Batavia, el projecte global de comerç exterior basat en la plataforma de cadena de blocs d'IBM i desenvolupat conjuntament amb un consorci de bancs format per CaixaBank, Commerzbank, Erste Group, Bank of Montreal i UBS, ha completat amb èxit les seves primeres transaccions reals amb empreses, segons una nota enviada per CaixaBank.

  • 5,11€
  • 1,95%

Les operacions s'han realitzat combinant indústries i entitats financeres diverses, dins dels bancs que formen part de Batavia. Concretament, aquestes transaccions s'han realitzat durant una operació d'importació de cotxes d'Alemanya a Espanya; en una compra de matèria primera per a fabricació de mobiliari d'Àustria a Espanya; i a una exportació de maquinària industrial de Suïssa a Àustria.

La tecnologia de cadena de blocs permet conèixer la traçabilitat de les transaccions financeres des del principi al final, de manera que la plataforma Batavia cobreix una operació de comerç exterior en totes les seves fases, des del tancament de l'acord fins a l'execució del pagament, incloent-hi la resta de processos de la cadena de subministrament. La plataforma també integra una solució de seguiment i localització de la mercaderia i facilita la gestió del risc mitjançant eines especialitzades associades a fites clau del procés que es corresponen amb els temps de lliurament pactats entre el proveïdor i el client.

CaixaBank ha participat, junts amb empreses clients de l'entitat, en dues d'aquestes operacions: l'adquisició de cotxes Audi, a càrrec del grup empresarial Domingo Alonso Group, situada a Las Palmas de Gran Canària, i la compra de matèria primera per a la producció de mobles que ha realitzat l'empresa Fluvitex, de Sant Joan les Fonts, a la comarca de la Garrotxa (Girona). Es tracta de les primeres operacions de comerç exterior completes realitzades amb tecnologia de cadena de blocs a Espanya entre entitats financeres diferents.

Noticias relacionadas

contador