caixabank

CaixaBank ha reportat els seus resultats abans de l'obertura del mercat, amb un benefici de 638 milions d'euros entre gener i juny, xifra que suposa un descens del 9,9% respecte a l'any anterior. No obstant això, aquestes xifres se situen per sobre del que esperaven els analistes.

  • 4,94€
  • -0,34%
  • 10.872,00
  • 0,16%

En concret, el consens del mercat, segons Cinco Días, anticipava un benefici net de 600 milions d'euros. En el fet rellevant enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) CaixaBank explica que la caiguda dels guanys es deu en part al fet d’incloure impactes singulars en els comptes de l'any anterior associats a la integració de Barclays Bank i SAU.

El marge d'interessos, indicador que mesura l'evolució de l'activitat més tradicional dels bancs de captar i prestar diners, disminueix un 10,1% fins als 2.041 milions d'euros. Els ingressos per comissions netes, per la seva banda, cauen un 6,1% entre gener i juny, fins als 1.010 milions d'euros. Tot i que en aquests dos casos, s'incrementen un 0,1% i un 6,8% respectivament durant el segon trimestre.

Així, és el primer trimestre, que va ser més complicat per al sector financer, el que llasta els comptes del banc. En el segon, un cop descomptades les despeses d'explotació i amortitzacions recurrents, el marge d'explotació augmenta un 22,7%, fins als 1.128 milions. No obstant això, en el conjunt del semestre l'augment és del 3,9%, fins als 2.047 milions, si no es tenen en compte despeses extraordinàries en el període anterior.

Llegiu també: En directo | Resultados empresariales del segundo trimestre 2016 en España y EEUU

contador