ep gonzalo gortazar 20180727134013
CAIXABANK

CaixaBank ha reafirmat la legalitat de totes les operacions dutes a terme per prendre el control de BPI, així com la permuta d'accions a BEA i GF Inbursa amb Criteria, després de conèixer que l'Audiència Nacional ha admès a tràmit una querella presentada per dos accionistes contra l'expresident de La Caixa, Isidre Fainé, així com contra CriteriaCaixa i CaixaBank per operacions presumptament irregulars per a l'adquisició del banc portuguès.

  • 5,11€
  • 0,00%

"CaixaBank reafirma que totes les operacions dutes a terme per prendre el control de BPI, així com la permuta de les accions a BEA i GF Inbursa amb Criteria, van ser fetes en compliment estricte dels requisits legals i sotmeses al coneixement o autoritzacions dels reguladors pertinents", han indicat a Europa Press fonts de l'entitat.

En l'acte d'admissió de la querella, amb l'informe favorable de la Fiscalia, el magistrat considera que els delictes objecte d'investigació en aquest cas són abús de mercat (informació privilegiada), administració deslleial i delictes societaris.

La querella admesa també s'adreça contra el president del consell d'administració del Banc of East Asia (BEA) David K.P. Li, el conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, i els directius d'aquesta entitat Alejandro García-Bragado Dalmau, Óscar Calderón Oya, Antonio Massanell Lavilla i Juan Antonio Álvarez García.

La querella relata una sèrie d'operacions presumptament irregulars al voltant del contracte de permuta de CaixaBank amb el seu accionista Criteria i la finalitat última del qual era la compra del banc portuguès BPI, així com el crèdit de 400 milions concedit al Banc Financer d'Angola (BFA) perquè eliminés les restriccions a l'adquisició de l'entitat lusitana.

Noticias relacionadas

contador