ep archivo   sede de caixabank a 31 de julio de 2022 en madrid espana
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

CaixaBank ha tancat aquest dimarts la sisena emissió de bons en format públic el 2022. L'entitat ha col·locat 750 milions d'euros en format subordinat Tier 2, import fixat a l'anunci de l'emissió, a 10 anys i 3 mesos, amb opció d'amortització anticipada al cinquè any. És el primer emissió en format subordinat Tier 2 des del març 2021.

  • 4,89€
  • 1,37%

Amb aquesta operació, CaixaBank "optimitza i reforça els matalassos i la ràtio de capital total en 35 punts bàsics (pbs) fins al 16,87%, reforçant el matalàs sobre el seu requeriment mínim fins als 434 pbs".

"El preu s'ha fixat en 355 punts bàsics sobre midswap, 45 punts per sota dels 400 punts bàsics oferts a l'anunci, gràcies a l'elevada demanda que ha superat els 3.200 milions d'euros, amb la participació de més de 200 inversors institucionals, malgrat coincidir amb 8 operacions d'entitats financeres el mateix dia, entre elles dues operacions més en format subordinat Tier 2. Destaca la important participació d'inversors estrangers, que representen el 96% i l'excel·lent qualitat del llibre. El cupó ha quedat establert al 6,25%”, ha destacat l'entitat en una nota de premsa.

El llibre final ha presentat “una sobresubscripció de 3,9x, molt per sobre de la mitjana de 2,3x dels Tier 2 en euros executats l'any”. Es tracta del primer bo Tier 2 d'una entitat espanyola des que esclatés el conflicte d'Ucraïna.

L'emissió espera tenir una qualificació Ba1/BBB-/BBB- per part de les agències de qualificació Moody's, S&P i Fitch. Les entitats encarregades de la col·locació han estat Barclays, BNP Paribas, CaixaBank, Citi i Société Générale.

Noticias relacionadas

contador