ep archivo - el consejo de administracion de caixabank propone un nuevo comite presidido por gonzalo
CAIXABANK - Archivo

Berenberg ha millorat aquest dijous el preu objectiu de CaixaBank fins als 2,45 euros des dels 1,85 euros. Aquesta nova valoració es manté, però, per sota dels preus actuals de cotització, al voltant dels 2,50 euros. Pel que fa a la recomanació, reitera el seu consell de neutral.

  • 4,50€
  • 0,47%

En un informe titulat A peu de la muntanya, la companyia alemanya assumeix que un nou capítol està a punt de començar en la història de CaixaBank, un capítol que portarà coses bones, però també no tan bones.

"Encara que la fusió (amb Bankia) està acompanyada d'una forta lògica financera, també porta amb si reptes que CaixaBank haurà de gestionar, com una major sensibilitat als tipus d'interès", explica. "Al costat positiu, les pressions de capital a curt termini han disminuït, en la nostra opinió", afegeix.

Bankia és un dels bancs espanyols més sensibles als tipus d'interès, ja que a prop del 90% de la seva cartera d'hipoteques està a tipus variables. "Per això, les hipoteques a tipus variable de CaixaBank augmentaran, representant el 85% de la seva cartera d'hipoteques davant el 80% que representen en solitari (...), el que el deixarà més exposada a l'actual entorn de tipus d'interès més baixos durant més temps", afirma Berenberg.

D'altra banda, CaixaBank és positiva pel que fa al fet que el seu cost de risc (CoR) de 2021 hauria d'estar "molt per sota" dels 75 punts bàsics de 2020. "Atès que el 80% dels préstecs garantits pel Govern el 2020 s'han concedit a empreses a sectors de risc alt i moderat, això hauria de crear una capa significativa de protecció en termes de pèrdues de préstecs. Per tant, excloent-ne el suplement de pèrdues de préstecs relacionat amb la fusió, preveiem un CoR de 60 punts bàsics per 2021 per l'entitat combinada, cosa que suposa un descens interanual del 20%", explica.

Finalment, Berenberg preveu que la major part de les despeses de reestructuració es produeixin el 2021 i, per tant, estima una ràtio CET1 del 12,2% per a aquest any. "Amb una generació de capital orgànic després de dividends d'uns 50 punts bàsics a l'any, en línia amb els seus homòlegs nacionals i europeus, creiem que les futures distribucions corren menys risc que quan es va anunciar la fusió", conclou.

Noticias relacionadas

contador