ep oficina de caixabank 20220831115503
CEDIDO POR CAIXABANK

Els bancs estan liderant l'IBEX aquest dijous en espera que el Banc Central Europeu (BCE) no els decebi i pugi els tipus en 75 punts bàsics, tal com espera bona part del mercat. El banc central anunciarà avui la decisió, amb el dubte de si l'alça serà de 50 o de 75 punts bàsics. Cal esperar que, si al final es queda en 50 punts bàsics, les entitats financeres reaccionin a la baixa.

  • 7,53€
  • -1,08%
  • 4,85€
  • -0,57%

CaixaBank, Bankinter, Sabadell... es troben en aquests moments entre els valors de l'IBEX que pugen més. Els experts destaquen les previsions d'augments als marges d'interès dels bancs, especialment a Espanya, Portugal i el Regne Unit, en un entorn de pujades de tipus.

El sector bancari europeu avança ara un 1% en espera que el BCE es pronunciï. Empreses molt prestigioses, com Morgan Stanley, Goldman Sachs o Bank of America esperen un increment de 75 punts bàsics, en línia amb el que ha fet la Reserva Federal a les seves últimes reunions.

Els experts de Link Securities indiquen que, tot i ser la pujada de tipus més agressiva l'escenari base, "no descartem del tot que, al final, el BCE moderi la seva actuació, limitant la pujada dels tipus de referència al mig punt percentual".

Així mateix, afegeixen que el més rellevant serà el que digui la institució sobre futures actuacions en matèria de tipus, així com sobre el que esperen els seus membres sobre la marxa de l'economia i de la inflació als propers trimestres a la zona de l'euro. "Una cosa que ha de revelar el nou quadre macroeconòmic que doni a conèixer la institució", comenten.

En aquest sentit, la gestora PIMCO considera que, “després d'haver tornat a pujar els tipus d'interès fins al 0% a la reunió de política monetària del juliol, el BCE apujarà els tipus d'interès oficials 50 punts bàsics més a la reunió de setembre i comunicarà que seran apropiades noves pujades dels tipus d'interès”.

contador