caf suecia trenes

L'operador estatal suec SJ AB ha elegit CAF com el subministrador de 25 unitats regionals, que poguessin arribar fins a les 60 unitats en el cas que fes efectives les opcions d'ampliació previstes al contracte. El volum de l'acord base tancat per a les 25 unitats esmentades puja a una xifra propera als 300 milions d'euros, i està previst que els primers trens entrin en servei el 2026.

CAF

  • 33,95€
  • 0,59%

Es tracta d'unitats de la plataforma CAF Civity Nordic, destinades al servei regional i interregional i preparades per fer front a les condicions climàtiques extremes de Suècia, amb neu i temperatures de fins a -40 ºC. Els trens estaran compostos de 5 cotxes i circularan a velocitats de 200 km/h. Així mateix, disposaran d'una àmplia capacitat (tres trens acoblats oferiran aproximadament 1.000 seients disponibles), a més d'un fàcil accés i flexibilitat per a tot tipus de passatgers, ha explicat la companyia en un comunicat.

El Grup SJ és una empresa pública amb 5.400 treballadors, que gestiona la major part de la xarxa ferroviària de Suècia, connectant Estocolm amb la resta de capitals escandinaves, Copenhaguen i Oslo. Amb un volum superior als 150.000 passatgers diaris, es tracta d'una empresa caracteritzada pel respecte pel medi ambient.

Actualment, SJ es troba immersa en un pla per modernitzar la seva flota, algunes de les unitats de les quals arribaran aviat al final de la seva vida útil, i ampliar capacitat dels seus trens davant el creixement previst de la demanda als propers anys. Tot això amb l'objectiu d'aconseguir un servei més avançat per als seus clients i una operació més sostenible i eficient a través d'un consum d'energia menor i un menor cost de suport de manteniment.

Noticias relacionadas

contador