ep trenes de caf para sncf
CAF - Archivo

CAF i Bombardier s'han adjudicat a través del seu consorci un contracte valorat en 2.560 milions d'euros. El projecte consisteix a subministrar 146 trens de rodalies a París per així modernitzar part de la flota de la capital francesa.

CAF

  • 31,65€
  • -1,09%

L'operador de transports RATP i SNCF, els adjudicadors, han assegurat que el seu principal objectiu ara és signar el contracte "al més aviat possible".

En aquest sentit, el Tribunal Judicial de París, a sol·licitud d'Alstom, va suspendre parcialment el passat mes de desembre el procediment de contractació dels trens MI20, en sol·licitar la represa parcial d'aquest contracte.

RATP i SNCF Voyageurs van decidir llavors presentar un recurs de cassació al temps que van executar sense demora la decisió de tribunal amb la finalitat d'avançar en l'adjudicació del contracte. Els candidats tenien fins al 4 de gener de 2021 per presentar les seves ofertes addicionals de conformitat amb la decisió del Tribunal.

Per la seva banda, Alstom també havia presentat un recurs davant el Tribunal Administratiu de París, que va ser rebutjat el 13 de gener, una decisió que donava via lliure a RATP i SNCF Voyageurs per adjudicar finalment el contracte, la signatura del qual es podrà dur a terme després d'un termini legal d'11 dies.

CLIENTS HABITUALS

CAF ja es va adjudicar el 2019 un contracte de 700 milions d'euros per al subministrament de 28 trens a SNCF per realitzar trajectes de llarga distància des de París cap al sud del país, a les línies a Clermont, Llemotges i Tolosa.

La companyia amb seu a Beasain (Guipúscoa) també s'ha adjudicat recentment altres projectes al país com el lliurament de tramvies per a les ciutats de Nantes, Besancon i St.Etienne, així com la rehabilitació de la flota de trens de metro de Lió o el subministrament de locomotores elèctriques que actualment CAF està fabricant a la planta de Bagnères de Bigorre, a la província de Hautes-Pyrénées.

Per la seva banda, el gegant canadenc Bombardier, que compta amb una planta a Trápaga (Biscaia), va rebre una comanda valorat en 565 milions d'euros per al subministrament de 33 trens regionals per a l'operador francès SNCF, els sistemes de propulsió dels quals seran desenvolupats en aquesta fàbrica.

Noticias relacionadas

contador