ep amadeus sedeniza
AMADEUS
59,20€
  • -0,28€
  • -0,47%

La Comissió Europea ha anunciat aquest divendres l'obertura d'un expedient formal a Amadeus (-1,54%) i Sabre per aclarir si els acords que van establir amb diferents companyies aèries i agents de viatge van servir per restringir la competència al mercat comunitari.

L'Executiu comunitari investiga si algunes de les clàusules que Amadeus i Sabre van fixar amb aerolínies i agències poden "restringir" la capacitat d'aquestes últimes a dirigir-se a altres proveïdors, cosa que a la pràctica suposa dificultar l'entrada de nous competidors al mercat i augmentar els costos de distribució.

Les dues són els principals proveïdors mundials de programari per a aerolínies

"Investiguem possibles restriccions a la competència al mercat dels serveis de distribució de bitllets d'avió. Temem que aquestes restriccions suposen traves a la innovació i augmentin els costos de distribució, la qual cosa portaria a un augment definitiu en els preus finals per als viatgers", ha resumit la comissària de Competència, Margrethe Vestager.

Amadeus, amb seu a Espanya, i Sabre, als Estats Units, són els principals proveïdors a escala mundial dels programari que gestionen els contactes entre aerolínies i agències de viatge (Global Distribution System - GDS), amb els quals es reagrupen dades de diferents companyies sobre horaris de vol, places disponibles i preus de bitllets.

Així les coses, Brussel·les s'inicia "com a prioritat" una investigació "en profunditat" sobre el cas, tot i que adverteix que això no prejutja què pot ser el resultat de l'expedient.

Els acords que revisarà l'executiu comunitari podrien vulnerar les normes europees en matèria de competència que prohibeixen els pactes entre empreses per "impedir, restringir o falsejar les regles de la competència” al mercat únic de la UE.

Noticias relacionadas

contador