• El fons NAPS representa al voltant del 47% dels empleats actius de British Airways
  • La propera valoració actuarial NAPS, que té lloc cada tres anys, es produirà el 31 de març de 2018
ep fingergusano british airways
EUROPA PRESS

British Airways (BA), filial d'International Airlines Group (IAG), ha llançat un nou pla de pensions de contribució definit que substituirà l'actualment en vigor i amb el qual busca controlar els creixents costos que suposen les jubilacions dels seus empleats amb els plans actuals.

IAG

  • 2,13€
  • -0,75%

En un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), BA informa que, després de consultar amb els sindicats i empleats de l'empresa, ha decidit llançar un pla de benefici flexible incorporant un nou pla de pensions de contribució definida. El pla, que s'obrirà l'1 d'abril de 2018, reemplaçarà tant el principal pla de pensions de benefici definit al Regne Unit, anomenat New Airways Pension Scheme (NAPS), com el principal pla de pensions de contribució definida al Regne Unit, anomenat British Airways Retirement Pla (BARP).

El fons NAPS representa al voltant del 47% dels empleats actius de British Airways

L'aerolínia afegeix que aquests canvis estan subjectes a l'aprovació definitiva de la modificació de les regles del pla de pensions per part dels gestors del fons per permetre el seu tancament a aportacions addicionals. El fons NAPS, que representa al voltant del 47% dels empleats actius de British Airways, es va obrir l'1 d'abril de 1984 i es va tancar a nous membres el 31 de març de 2003. El restant 52% de la plantilla pertany a BARP.

"Aquests canvis es dirigeixen a abordar el cost creixent de les futures provisions de fons per a les pensions i la volatilitat en el pla de pensions de NAPS, cosa que segons la seva valoració al març de 2015, tenia un dèficit de 2.800 milions de lliures esterlines", explica. La propera valoració actuarial NAPS, que té lloc cada tres anys, es produirà el 31 de març de 2018 i reflectirà el tancament del pla per aportacions addicionals.

DETALLS DEL NOU PLA

British Airways afirma que el nou pla oferirà "acords competitius en línia amb el mercat" amb una selecció de taxes de contribució i la possibilitat d'optar per efectiu en comptes d'una contribució a la seva pensió. "D'aquesta manera se'ls oferirà als membres actius de NAPS una selecció d’acords de transició incloent-hi una suma global en efectiu, contribucions addicionals al seu pla de pensions per part de la companyia o beneficis addicionals en el seu pla de pensions de NAPS previ al seu tancament", assegura.

En aquest context, la filial d'IAG assenyala que l'impacte financer global que tindrà aquest pla als seus comptes dependrà, en part, dels acords de transició que els membres seleccionin, i explica que els passius del pla de pensions de NAPS es reduiran quan es produeixi el tancament del pla. En aquest sentit, afegeix que la valoració dels passius de pensions actuals assumeix un creixement en els salaris considerats per al càlcul de la pensió dels membres actius fins a la seva edat de jubilació. "Després del tancament, les pensions diferides dels membres s'incrementaran anualment en línia amb la inflació (mesurada per l'índex CPI), xifra que generalment és inferior", aclareix.

La quantia de la reducció només es coneixerà un cop els membres hagin seleccionat la seva opció de transició, ja que algunes de les opcions permeten als membres escollir beneficis addicionals en NAPS previ al seu tancament, cosa que compensarà en part la reducció.

Noticias relacionadas

contador