• Els guanys disminueixen un 22,5% respecte a l'any anterior
  • Malgrat aquest descens, la presidenta preveu un increment del benefici en 2016
santander-ana-botin

Banc Santander ha generat un benefici de 4.606 milions d'euros en els nou primers mesos de l'any, la qual cosa suposa una caiguda del 22,5% enfront del mateix període de l'any anterior. Malgrat aquest descens, la presidenta, Ana Patricia Botín, anticipa un creixement del benefici en el conjunt de l'any que permetrà elevar el dividend.

  • 4,57€
  • -0,16%

"Hem aconseguit finançar el creixement del crèdit, alhora que preveiem augmentar el dividend per acció, i augmentar la base de capital més del previst", assegura Botín en el comunicat de resultats difós per Banc Santander. "La rendibilitat per dividend és del voltant del 5%. Esperem acabar 2016 creixent en benefici pel que fa a 2015, la qual cosa ens permetrà incrementar el dividend per acció i el benefici per acció", afegeix la presidenta.

En aquest sentit, el benefici del banc espanyol amb major volum de capitalització borsària es va situar en 2015 en 5.966 milions d'euros, amb un benefici atribuït per acció de 0,40 euros. Per aconseguir aquesta projecció, l'entitat necessitaria guanyar almenys 1.360 milions d'euros. En el tercer trimestre ha generat un benefici de 1.695 milions d'euros, mentre que en el quart trimestre del passat any va generar un benefici de 25 milions d'euros.

contador