ep archivo   el presidente de la cnmv rodrido buenaventura interviene durante el foro esg summit
Alberto Ortega - Europa Press - Archivo

"Molt aviat". És el que ha contestat el president de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Rodrigo Buenaventura, després de ser preguntat sobre quan publicarà el regulador l'informe sobre les pràctiques comptables de Grifols.

  • 9,24€
  • -0,97%

Buenaventura ha explicat que "esperem que ben aviat puguem concloure la nostra anàlisi i, en el moment que la concloem, n'informarem oportunament".

El 6 de març passat, el president de l'organisme va afirmar que l'anàlisi estava "molt avançada" i que la intenció del supervisor era fer públiques les seves conclusions "com més aviat millor". En ser preguntat sobre si es referia a un termini de setmanes, ha indicat que “espero que sigui menys temps”.

L'informe de la CNMV, que està treballant al costat de la Comissió de Valors dels EUA (SEC), és considerat el principal factor que afectarà la cotització de Grifols una vegada sigui publicat, després que la companyia s'hagi desplomat a la borsa per les acusacions de frau comptable llançades per Gotham City Research.

Si els reguladors espanyol i nord-americà conclouen que Grifols no ha comès irregularitats i que les pràctiques comptables són legals, les accions de la companyia es poden disparar.

En canvi, si la conclusió de la CNMV és que la comptabilitat de Grifols ha estat manipulada o no s'ajusta a la legalitat, els títols de la farmacèutica es podrien tornar a enfonsar.

Noticias relacionadas

contador