inditexcb3

Els comptes d'Inditex han tingut una bona acollida al mercat. La companyia va registrar unes vendes, EBITDA i benefici net que han aconseguit un màxim històric al primer semestre. Després d'això, les accions pugen a l'IBEX-35 al voltant d'un 5%. Però tot no és positiu. Els analistes avisen d'unes perspectives pitjors per a la temporada tardor/hivern.

  • 43,87€
  • -1,57%

"Els resultats baten les expectatives amb un millor exercici de les vendes i, especialment, del marge EBIT. Però, passada la temporada estiuenca i la recuperació del turisme i les activitats socials després de la pandèmia, les perspectives per a la temporada tardor/hivern es compliquen en un entorn de menor poder adquisitiu dels consumidors per a productes no essencials", assenyalen a Bankinter.

Creuen que "cada vegada serà més difícil traslladar els augments de costos als preus sense destruir demanda i/o provocar un desplaçament cap a marques/productes més barats".

Tot i això, Inditex acaba d'anunciar una pujada mitjana dels preus del 5% per a la temporada tardor/hivern. Una mesura que la companyia ja va aplicar durant el primer trimestre fiscal per contrarestar l'augment de la inflació a nivell global. "Pujarem els preus un 5% de mitjana per a la temporada de tardor/hivern a causa de les pujades dels costos operatius que s'estan produint a tots els mercats", ha confirmat el conseller delegat, Óscar García Maceiras, durant la presentació de resultats del primer semestre fiscal.

"Inditex continua beneficiant-se de condicions de mercat favorables i una execució sòlida, però, veiem que això s'esvaeix en els propers 12 mesos a mesura que la demanda se suavitza, els costos en dòlars nord-americans més alts flueixen i les despeses de venda, generals i administratius tenen un impacte als marges", expressen els analistes de Credit Suisse. Una apreciació similar aporten des d'eToro: "Els dubtes ara se centren en l'exercici de les vendes en un entorn econòmic global recessiu. El descens del consum en un entorn inflacionari, aventuren uns mesos molt complicats per al sector retail i serà la prova decisiva per a Inditex".

De moment, els comptes han tingut una "acollida positiva" al mercat, malgrat que els títols de la companyia acumulen des de començament d'any una caiguda del 23%. "Els resultats han superat previsions a les principals magnituds, especialment davant del consens a nivell operatiu", comenten a Renta 4.

Destaquen que les vendes a la botiga i en línia a tipus de canvi constant entre l'1 d'agost i l'11 de setembre han crescut un 11% sobre el mateix període del 2021. “Creiem que aquesta dada és molt positiva tenint en compte que el consens apunta a un creixement dels ingressos de només un 3,5% per al tercer trimestre i que el canvi recent de la climatologia cap a temperatures més suaus hauria d'afavorir les vendes de la temporada tardor/hivern".

Ara com ara, crida l'atenció la "fortalesa que continuen registrant les vendes", diuen a Banc Sabadell. S'espera que les vendes en línia siguin generador del 30% del total vendes el 2024.

"Superats els canvis a nivell de direcció i provisionat ja el cessament d'activitat a Rússia i Ucraïna, la companyia és capaç d'augmentar vendes a tots els mercats on té presència, demostra la capacitat de generació de caixa, és capaç d'adaptar-se a les noves demandes dels consumidors i continua amb el seu creixement sostingut en entorns complexos", afegeixen a eToro.

Noticias relacionadas

contador